Sport

Irina Begu și Lara Arrubarrena au câștigat proba de dublu a turneului WTA de la Seul

Perechea formată din jucătoarea română de tenis Irina Begu și Lara Arruabarrena (Spania) a câștigat proba de dublu din cadrul turneului WTA de la Seul, dotat cu premii totale de 500.000 de dolari, duminică, după ce s-a impus cu 6-3, 6-3 în finala cu cuplul Mona Barthel (Germania)/Mandy Minella (Luxemburg).

La simplu titlul a fost câștigat de Karolina Pliskova (Cehia), a doua favorită, victorioasă în finala cu Varvara Lepchenko (SUA/N. 5), cu 6-3, 6-7 (5), 6-2.

Begu și Arruabarrena s-au ales cu un cec de 17.724 dolari și cu 280 de puncte WTA.


Irina Begu (24 ani) ocupă locul 52 în clasamentul WTA de simplu, iar la dublu se află pe 74. Românca are în palmares un titlu WTA la simplu (cucerit în 2012 la Tașkent) și patru la dublu: în 2012 la Hobart (alături de Monica Niculescu), în 2013 la 's-Hertogenbosch (parteneră Anabel Medina Garrigues/Spania) și anul acesta, la Rio de Janeiro (cu Maria Irigoyen) și la Seul (cu Lara Arruabarrena). De asemenea, a mai jucat două finale de dublu, ambele în 2012, la Fes (cu Alexandra Cadanțu parteneră) și la Luxemburg (alături de Monica Niculescu).

Succesul Irinei Begu completează victoria de sâmbătă a româncei Monica Niculescu, care a câștigat finala de simplu a turneului WTA de la Guangzhou (China), dotat cu premii totale de 500.000 de dolari.


Este pentru prima dată când jucătoarea antrenată de Adrian Cruciat și Artemon Efremov Apostu a făcut pereche cu spanioloaica Lara Arruabarrena. „Din câte cunosc, Irina o să urmeze o mică pauză până la turneele din Europa. A jucat foarte multe turnee anul acesta (din cauza accidentării pe care a avut-o anul trecut la umărul drept, scăzuse foarte mult în clasament - în februarie 2014, era pe poziția 147 WTA) și se cam resimte”, a spus mama Irinei, Steluța Begu după finalul meciului.

Etichete: seul wta irina begu
Ultimele Stiri
abonare newsletter