Sport

FIFA obligă 50 de oficiali să returneze ceasurile primite cadou la Cupa Mondială 2014

Mai mulți membri ai Comitetului Executiv al FIFA se numără printre cei 50 de oficiali din lumea fotbalului cărora li s-a cerut să returneze ceasurile în valoare de 25.000 dolari fiecare, pe care le-au primit drept cadou din partea Confederației Braziliene de Fotbal (CBF), în timpul Cupei Mondiale 2014, informează Reuters.

Comisia de etică a FIFA a precizat, într-un comunicat, că respectivele cadouri contravin codului de etică al organizației și nu ar fi trebuit acceptate. Forul internațional a adăugat, însă, că nu va deschide nicio procedură împotriva oficialilor care returnează ceasurile până la 24 octombrie.

„CBF nu ar fi trebuit să ofere ceasurile, iar cei care au primit pungile cu cadouri ar fi trebuit să le verifice imediat și, atunci când au descoperit ceasurile, să le returneze sau să raporteze această situație”, a precizat Comisia de etică într-un comunicat.


„În efortul de a rezolva această problemă cu promptitudine, camera de investigare (a comisiei de etică) nu va continua alte proceduri formale de etică împotriva oficialilor care returnează ceasurile Parmigiani primite din partea CBF până nu mai târziu de 24 octombrie 2014”, se mai arată în comunicat.

Comisia de etică a precizat că CBF a distribuit 65 de pungi cu cadouri, fiecare conținând câte un ceas Parmigiani, unui grup din care au făcut parte membri ai Comitetului Executiv al FIFA, reprezentanți ai celor 32 de selecționate participante la Cupa Mondială și reprezentanți ai federațiilor naționale din America de Sud.

Etichete: fifa ceasuri
abonare newsletter