Sport

CFR Cluj - Astra Giurgiu 4-1. CFR-ul urcă pe locul doi în Liga 1

CFR Cluj a reușit surpriza serii, aceasta învingând pe teren propriu prima echipă clasată în Liga 1, Astra Giurgiu cu scorul de 4-1, după o dublă a jucătorului Tade și accidentarea lui Deac.

Jucătorii echipei din Gruia au făcut timp de 90 de minute un joc foarte bun, Deac, Tade și Guima reușind să înscrie de patru ori în poarta apărată de Silviu Lung Jr.

Antrenorul Astrei Giurgiu, Daniel Isăilă a declarat după meci că toate golurile au fost cadouri oferite de către jucători echipei CFR Cluj, aceștia gafând la faze simple. „Nu știu dacă a fost replica CFR-ului foarte bună pe cât au fost cadourile pe care le-am făcut noi. Practic le-am făcut cadou toate cele patru goluri. Este al doilea joc în care CFR-ul joacă cu doi oameni în plus. Sper că ne trezim pentru că dacă ne vom prezenta așa și vom face astfel de greșeli în Europa League nu vom avea nici o șansă”, a declarat Isăilă.


„Dacă avem o cârtiță vom pune otravă să prindem cârtița”

Patronul Astrei, Ioan Niculae, a negat faptul că fotbaliștii ar fi făcut grevă și spune că zvonurile au fost lansate de cineva din vestiar. „E o prostie, e doar o minciună. Avem o cârtiță în vestiar, dar vom scăpa curând de ea. Jucătorii și-au primit banii”, a declarat finanțatorul giurgiuvenilor la emisiunea Fotbal Look. La rândul său antrenorul nu a dorit să comenteze problemele financiare de la Astra Giurgiu, dar a făcut o glumă pe seama „cârtiței” din vestiar. „Dacă avem o cârtiță vom pune otravă să prindem cârtița”, a afirmat Daniel Isăilă.

Miriuță nu se poate bucura de rezultat

Antrenorul echipei CFR Cluj, Vasile Miriuță nu se poate bucura din cauza accidentării celui mai bun jucător din lot, Ciprian Deac, și a unei probleme de familie la un jucător din lot, dar declară că este mulțumit de rezultat, și că a patra victorie consecutivă vine ca urma a lotul bine închegat și a muncii pe care o depun jucătorii la antrenamente. „Echipa joacă, are atitudine, determinare, băieții muncesc foarte bine în cursul săptămânii și rezultatele se văd. Prima repriză a fost una bună, păcat că am primit acel gol din neatenție la începutul reprizei a doua dar ne-am revenit și am făcut ultimele 30 de zile foarte bune. Secretul acestor rezultate este faptul că am reușit să facem un grup foarte unit la echipă. Jucătorii să iubesc când sunt pe teren”, a declarat Vasile Miriuță.


În ceea ce privește obiectivul echipei, antrenorul spune că acesta nu s-a schimbat și că rămâne clasare imediat sub primele trei locuri. „Obiectivul rămâne clasarea pe locul patru la sfârșitul campionatului”, spune Miriuță.

Accidentarea lui Deac o posibilă recidivă

Accidentarea lui Deac din acest meci este o veste rea pentru echipă. Jucătorul urmează ca în cursul zilei de astăzi să fie dus la investigații. „Mâine va face un RMN și stafful medical va da un răspuns. Doctorul Dragoș a spus că colateralul a fost, cred că este o recidivă. Era în formă dar sperăm să nu fie grav accidentat”, a afirmat antrenorul CFR-ului.


Golurile învingătorilor au fost marcate de Deac '33, Tade '44, '90+1 din penalti şi Guima '76, în timp ce pentru oaspeţi a înscris William, în minutul 46.

CFR Cluj: Felgueiras - Susici, Larie, Rada, Camora - Muniru, Monroy - Deac (Fl. Costea '52), Tade, Jakolis (Ivanovski '62) - Guima (Christian '78). Antrenor: Vasile Miriuţă.
Astra Giurgiu: Lung jr. - Pliatsikas, Toure (Ben Youseff '46), Oros, Junior Morais - Laban, Seto - Enache, Budescu, William - Bukari (Fatai '46). Antrenor: Daniel Isăilă.
Cartonaşe galbene: Muniru '72 / Toure '7, Junior Morais '9, Enache '43, Oros '82.
Cartonaşe roşii: Ben Youseff '64, Pliatsikas '90.
Arbitri: Istvan Kovacs (central) - Vasile Marinescu, Daniel Hulubei (asistenţi) - Iulian Călin (rezervă).
Observatori: Nicolae Grigorescu, Dan Potocianu.


Înainte de începerea meciului s-a ţinut un moment de reculegere în memoria fostului fostbalist Călin Zanc, decedat în noaptea de marţi spre miercuri, la 43 de ani, în urma unui accident rutier.

Ultimele Stiri
abonare newsletter