Sport

Carp a fugit de războiul din Ucraina și a acceptat oferta CFR-ului

Jucătorul de origine moldoveană, Cătălin Carp a declarat astăzi că deși a jucat pentru cea mai bună echipă de fotbal din Ucraina, situația din estul țării l-a făcut să accepte oferta clubului din Cluj.

Cătălin Carp a jucat 20 de minute pentru Șahtior Donețk împotriva CFR Cluj Cătălin Carp a jucat 20 de minute pentru Șahtior Donețk împotriva CFR Cluj

Carp a explicat că deși clubul făcea tot posibilul ca jucătorii să se simtă bine, situația din Ucraina, mai ales cea din zona Donețk, l-a făcut să ia această decizie. „După situaţia din Ucraina nici nu ştii la ce să te aştepţi, dar eu cred că Şahtior va ieşi campioană. Eu din această privinţă n-am rămas acolo. Jucătorii stau în alte oraşe, nu stau în partea unde se dau luptele. Stau fără familii, e greu, mai ales la stranieri. Nu este o presiune, pentru că cluburile făceau tot posibilul ca ei să se simtă bine, mai ales la Şahtior şi la Dinamo Kiev”, a declarat Cătălin Carp.

El spune că oferta a venit din partea clubului CFR după meciul de vineri și că nu regretă că nu va mai juca la Șahtior pentru că și la CFR poate juca în Champions League. „A fost o propunere a celor de la CFR. Am hotărât împreună cu impresarul meu să vin aici. M-au primit foarte bine, parcă sunt aici de vreo trei ani. Este un colectiv bun, exemplar şi îmi place. Nu este un regret că n-am rămas la Şahtior pentru că pot juca cu CFR-ul în Champions League”, a mai declarat Carp.


Deși în ultimii ani jucătorul nu a prea urmărit campionatul României, Carp spune că acum începe să îl urmăresc mai în detaliu și că a fost şi rămâne un campionat puternic. „Sunt multe echipe care se bat la titlu aici”, afirmă moldoveanul.

Cătălin Carp, în vârstă de 20 de ani, joacă pe postul de mijlocaș defensiv. În cariera lui a jucat la Șahtior Donețk în perioada 2010-2012, după care la Dinamo Kiev, Dinamo-2 Kiev, iar în această vară s-a aflat în teste la echipa condusă de Mircea Lucescu.

Ultimele Stiri
abonare newsletter