Sport

Grupul Niro va sprijini COSR pentru Jocurile Olimpice din 2016

Președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român (COSR), Alin Petrache, și Vasile Gabriel Niță, directorul general al grupului Niro, au semnat luni un parteneriat pe trei ani, cu o sumă confidențială ce va fi direcționată pentru pregătirea și calificarea sportivilor români la JO 2016, în timp ce o altă sumă va fi destinată premierii medaliaților de la Rio de Janeiro.

Alin Petrache a salutat revenirea Grupului Niro printre sponsorii forului olimpic, așa cum a mai fost înaintea Olimpiadelor din 2008 și 2012.

„E un contract care se întinde pe trei ani de zile, cu o sumă care am dorit să fie confidențială. Dar este un contract foarte puternic financiar, mai ales în zilele de azi, cu această criză financiară pe care o trăim cu toții. Premierile de la Rio vor fi efectuate și de Grupul Niro, cu care am mai fost parteneri și în 2008 și la Londra. E primul contract de parteneriat pe care îl semnăm cu o firmă puternică românească. Ne dorim să avem aproape de noi cât mai multe multinaționale, mai ales firme cu capital românesc, care să sprijine sportul românesc și COSR. COSR își propune ca viziune strategică o deschidere față de noi parteneriate, iar finanțările care vor fundamenta efortul nostru coletiv vor fi cheia succesului în următoarele ediții, de la Rio și de la Tokyo”, a declarat președintele COSR.


Vasile Gabriel Niță a amintit că revenirea la un parteneriat tradițional cu olimpismul românesc a fost posibil prin voința președintelui Grupului Niro, Nicolae Dumitru: „E o plăcere pentru noi să restartăm suportul pentru sportul românesc în general și pentru olimpismul românesc în special. Parteneriatul are o durată de trei ani, dar mai cu seamă perioada de pregătire și participare la Olimpiada de la Rio din 2016. Cu siguranță că și premierea va fi avută în vedere, sens în care ne dorim să avem motive temeinice să umblăm la conturile societății. Am vrea să avem cât mai multe rezultate foarte bune, să vedem tricolorul românesc pe cele mai înalte trepte, așa cum a mai fost. Grupul Niro a susținut și susține și alte federații, secții de cluburi sportive, așa cum spune logo-ul nostru: „Investim în oameni. Investim în viitor”. Investim pentru performanță, investim pentru sportul românesc în aceeași măsură”.

Petrache a precizat că COSR va face un audit al sportivilor români și susținerea financiară va merge în special către sportivii care au șanse la medaliile olimpice: „Acești bani vor fi folosiți pentru performanța care urmează. Vom face clar un audit a tot ceea ce înseamnă sportivii noștri de performanță, care pot atinge obiectivele maxime și care pot viza medalii la Rio, iar acești bani vor fi investiți exclusiv în ei”.


Alin Petrache a anunțat cu acest prilej o inițiativă a COSR, de creare a unor centre olimpice pentru tineret, pentru sportivii cu vârste între 18 și 22-23 de ani, care de multe ori ies din circuitul performanței. „În discuțiile pe care le-am avut cu majoritatea președinților de federații, există și avem o lacună în ceea ce înseamnă pregătirea tineretului nostru. În perioada de vârstă între 18 și 22-23 de ani pierdem foarte mulți sportivi. Atunci, COSR inițiază un nou proiect care se va numi CNOPT, acele centre național olimpice pentru tineret. Este un proiect pilot, pe care încercăm să-l dezvoltăm și să-l promovăm”.

Etichete: alin petrache
Ultimele Stiri
abonare newsletter