monitorulcj.ro Menu
Sport

Michel Platini nu va candida pentru conducerea FIFA

Preşedintele UEFA, Michel Platini, a anunţat oficial, joi, la Monte Carlo, că nu va candida la conducerea Federaţiei Internaţionale de Fotbal (FIFA) şi a precizat că a ales cu inima să rămână în fruntea forului european.

Platini speră că Joseph Blatter își va depune candidatura pentru șefia federației.
„Am ales cu inima să rămân în fruntea UEFA. Nu voi candida pentru preşedinţia FIFA, aceasta este alegerea mea. M-am gândi foarte mult dacă să candidez sau nu, dar cred că încă nu a venit timpul meu. Joseph Blatter nu şi-a oficializat candidatura, dar cred că o va face în curând. L-am ajutat în 1998, în 2002, în 2007, iar în 2011 mi-a cerut el ajutorul. Cred că pentru 2015 este nevoie de o schimbare, i-am spus asta lui Blatter. FIFA are nevoie de un suflu nou. Îi port o mare stimă lui Blatter, dar cred că ar trebui să lasa locul altcuiva", a spus Platini.
Singura persoană care şi-a anunţat până în acest moment candidatura la preşedinţia FIFA este francezul Jerome Champagne, în vârstă de 56 de ani.
Alegerile pentru preşedinţia FIFA vor avea loc în 29 mai 2015. Blatter (78 de ani) a lăsat să se înţeleagă că va candida pentru al cincilea mandat, dar nu şi-a oficializat încă decizia.