monitorulcj.ro Menu
Sport

Alexandra Dulgheru: „Ştiu cum trebuie jucat cu Şarapova”

Alexandra Dulgheru, locul 95 WTA, a fost la un pas de a renunța la meciul cu Maria Șarapova din cadrul turneului US Open, aceasta declarând că a reușit să joace doar datorită antiinflamatoarelor.

Jucătoarea româncă a declarat după înfrângerea suferită, miercuri, în faţa Mariei Şarapova, în turul doi al US Open, că acest meci îi dă încredere că poate reveni între cele mai bune 30 de jucătoare de tenis din lume. Ea a declarat că speră să revină la locul de unde a plecat.
„La încălzire practic n-am putut să joc cu dreapta şi m-am gândit dacă sa intru sa joc sau nu. Am decis să intru, am luat antiinflamator şi am reuşit să joc până la capăt, dar mâine cu siguranţă că o să mă doară destul de tare. Din setul doi am simţit că îmi oboseşte mâna. Sunt bucuroasă că am reuşit să duc meciul până la capăt, pentru public şi pentru mine în primul rând. Un meci ca acesta mă ajută mult să-mi aduc aminte că pot sa revin din nou la locul la care am fost”, a spus Dulgheru, fostă numărul 26 ATP.
Sportiva din România a afirmat că ştie cum trebuie să joace în faţa Mariei Şarapova.
„Ştiu cum trebuie jucat cu Şarapova, ştiu că trebuie sa fii foarte bine pregatită şi să te mişti foarte bine, mingea ei vine lung şi apăsat. Astăzi ştiam că dacă ajung la setul trei nu mai aveam resurse, dar până la urmă meciul per total a fost bun şi sunt mulţumită având în vedere condiţiile mele de joc. Eu nici măcar nu m-am antrenat pe Arthur Ashe şi la primele ghemuri am fost puţin în aer, nu înţelegeam nici distanţa, după care am început să intru în atmosferă şi când este public şi atmosferă parcă reuşeşti să dai mai mult din tine”, a precizat Dulgheru.
Alexandra Dulgheru a declarat că îşi va lua două săptămâni de pauză după US Open.
„O să-mi iau două săptămâni de pauză acum. Aveam în program să joc în Asia, dar primele două turnee n-o să le joc şi o să încerc să mă fac bine în aceste două săptămâni pentru a putea să le joc pe următoarele trei”, a spus Dulgheru.
Alexandra Dulgheru a afirmat că nu este deranjată de strigătele Mariei Şarapova.
„Pe mine nu mă deranjează în mod deosebit. În momentul în care eşti în meci şi concentrat, nu se aud atât de mult. Câteodată însă când ţipă foarte strident ai impresia că mingea vine foarte tare, dar cade în careu scurtă. Nu dă ea atât de tare pe cât ţipă”, a precizat Dulgheru.
Dulgheru, fostă locul 26 WTA, a etalat un tenis de înaltă clasă şi a pus-o de multe ori în dificultate pe Şarapova. Românca, acuzând accidentarea la încheietura mâinii drepte, suferită în primul tur, s-a recunoscut greu învinsă, surprinzănd-o pe Şarapova cu loviturile sale câştigătoare, într-una dintre cele mai frumoase partide de pe tabloul feminin al US Open.