Sport

Ioana Gheorghe a cucerit medalia de aur într-o probă de atletism atipică

O atletă româncă a cucerit medalia de aur în competiția internațională mixtă de atletism de la Jocurile Olimpice de Tineret (JOT), ea participând alături de alți șapte atleți din diferite țări.

Atleta Ioana Teodora Gheorghe este prima reprezentantă a Echipei Olimpice a României care a reușit să câștige o medalie în competiția internațională mixtă care se desfășoară la JOT Nanjing 2014. 
Ioana Gheorghe, locul 10 la proba de 200 m, a fost componenta echipei internaționale mixte și a concurat în proba atipica de ștafetă  8x100 m, competiție disputată pe pista de lângă Satul Olimpic.
Ioana Teodora Gheorghe a declarat după câștigarea medaliei: „Am intrat în ultimul schimb, pentru că așa am dorit, și mă bucur că am cucerit aurul împreună cu ceilalți coechipieri ai mei din toate colțurile lumii”.
Grigore Cornel, antrenorul lotului de atletism a declarat că este fericit de reușita româncei și că deși proba este una atipică medalia este la fel ca celelalte.
„A fost o probă neclasică, unde s-a concurat pe stilul dus-întors. Indiferent de tipicul după care s-a desfășurat întrecerea, toată lumea s-a bucurat că Ioana a făcut parte din echipa care a cucerit aurul, mai ales că medalia este identică cu cea primită de toți sportivii care au urcat pe podiumul JOT”, a declarat antrenorul.
Ioana Teodora Gheorghe, potrivit tragerii la sorți, a avut coechipieri patru băieți: pe Howe Merten (Germania), Daou Bacar Aboubacar (Comoros), Trae Williams (Australia) și Witthawat Thumcha (Thailanda) și trei fete: pe Maria Simancas (Venezuela), Tatiana Blagoveshchenskaia (Rusia) și Lakeisha Ashley Warner (Asociatia Atletica IVB).

Ultimele Stiri
abonare newsletter