Sport

Simona Halep se așteaptă la un meci greu cu Jana Cepelova

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul 2 mondial, este convinsă că o aşteaptă un meci dificil şi în turul 2 al Openului Statelor Unite, împotriva Janei Cepelova din Slovacia.

După ce a trecut greu, cu 6-7(2), 6-1, 6-2, în partida de debut la această competiţie, de tânăra americană Danielle Rose Collins (20 ani), studentă la Universitatea Virginia, care a beneficiat de un wild-card din partea organizatorilor ultimului turneu de Mare Şlem al anului.

„A fost o mare provocare pentru mine, deoarece am disputat primul meci al turneului pe terenul central. Nu este uşor să controlezi situaţia şi am început uşor nervoasă, însă cred că după primul set m-am descurcat bine. Totodată, adversara mea a jucat foarte bine. A lovit bine mingea şi a servit bine. Are, cu siguranţă, un viitor frumos”, a declarat Halep după jocul cu Collins, campioană universitară a Statelor Unite în acest an.


Pentru Danielle Rose Collins, meciul cu Simona Halep a reprezentat o experienţă de neuitat şi un impuls important pentru cariera sa.

„A fost o experienţă incredibilă să-i iau un set jucătoarei aflate pe locul 2 în lume, ceea ce îmi oferă o doză uriaşă de încredere. Cred că sunt foarte multe lucruri pozitive de învăţat din asta, iar de acum înainte pot merge doar în sus. Nu cred că prea mulţi oameni se aşteptau să-i iau un set. Este ceva ce nu voi uita niciodată”, a precizat Collins.


Halep recunoaşte că Cepelova „a avut un an bun”. „Am văzut cum s-a calificat în finala de la Charleston. Este o jucătoare bună, aşa că va fi un nou meci dificil. Mă voi pregăti pentru această partidă şi sper că o voi câştiga”, a adăugat jucătoarea română.

În turul 2 lucrurile vor fi şi mai dificile pentru reprezentanta ţării noastre, în condiţiile în care va avea de înfruntat o adversară care are deja experienţă în circuitul WTA, Jana Cepelova disputând în primăvara acestui an finala turneului de la Charleston (SUA). Jucătoarea slovacă, în vârstă de 21 ani, a învins-o în meciul de debut la US Open, cu 2-6, 7-5, 6-1, pe spaniola Maria-Teresa Torro-Flor.

Etichete: us open simona halep
Ultimele Stiri
abonare newsletter