Sport

Bute reintră în ring după nouă ani de absență

Lucian Bute va reveni în ring pe 6 decembrie, la aproape un an după înfrângerea la puncte suferită în fața candianului Jean Pascal.

Boxerul român a postat astăzi un mesaj pe o rețea de socializare în care își anunță fanii că în curând va intra din nou în ring într-o ”supergală” care care va avea loc la Montreal.
„E oficial — următorul meci pe 6 decembrie... amănunte în curând ... stați aproape...", a scris Lucian Bute.
Deocamdată nu se cunoaște numele viitorul adversar al românului, fost campion mondial la categoria super-mijlocie, versiunea IBF, însă presa canadiană precizează că Bute ar urma să fie vedeta unei "supergale", alături de Adonis Stevenson și campionul mondial la categoria grea Bermane Stiverne, care va avea loc la Centre Bell sau pe Stadionul Olimpic din Montreal.
În vârstă de 34 ani, Lucian Bute a disputat 33 de meciuri ca profesionist, înregistrând 31 de victorii, între care 24 înainte de limită, și 2 înfrângeri. El a cucerit titlul mondial IBF la supermijlocie în octombrie 2007, după victoria prin KO tehnic în fața columbianului Alejandro Berrio. Românul și-a apărat cu succes de nouă ori centura cu diamante de campion mondial, înainte de a o ceda în mai 2012 englezului Carl Froch, care l-a învins tot prin KO tehnic în repriza a 5-a. Bute a disputat ultimul său meci pe 18 ianuarie 2014, când a fost învins la puncte de canadianul Jean Pascal.

Ultimele Stiri
abonare newsletter