Sport

Mihai Teja consideră că ultimul loc ocupat de FC Braşov nu reprezintă valoarea echipei

Mihai Teja, antrenorul echipei de fotbal Universitatea Cluj, consideră că FC Braşov, adversara clujenilor de luni seară, nu merită ultimul loc din clasament, după primele trei etape din campionat, fiind o formaţie faţă de care jucătorii săi vor trebui să fie foarte atenţi.

Tehnicianul lui "U" Cluj a declarat că din punctual său de vedere FC Braşov are jucători experimentaţi şi că ar fi putut câştiga fără probleme meciul de luni, 11 august, cu Oţelul Galaţi, în care au făcut egal.

"Urmează un meci cu echipa care este acum pe ultimul loc în clasament, dar eu cred că locul pe care îl ocupă nu arată valoarea acestei echipe, deoarece au în componenţă jucători foarte buni, experimentaţi şi chiar pot să spun, am văzut şi meciul cu Galaţi şi chiar dacă s-a terminat la egalitate au avut ocazii foarte bune. Puteau să câştige acel meci detaşat", a spus Teja.

El i-a nominalizat pe Cătălin Munteanu şi Constantinescu, "jucători care au jucat la un nivel mare", dar şi pe Liviu Ganea sau Fane Grigoreie.

"Eu cred că va fi un meci destul de greu luni, noi trebuie să rămânem concentraţi pentru fiecare meci pentru că vrem să considerăm fiecare meci o finală. Avem nevoie de puncte de la începutul campionatului şi vrem uşor-uşor să acumulăm cât mai multe puncte", a menţionat Teja.

Antrenorul consideră că echipa FC Braşov va intra luni pe teren foarte determinată să câştige puncte tocmai pentru că nu a înregistrat nicio victorie până acum în campionat, iar acest lucru s-ar putea să le îngreuneze clujenilor partida.

"Este un dezavantaj pentru că o să întâlnim cu siguranţă o echipă motivată, o echipă care doreşte să ia puncte, şi normal o să dea totul pe teren ca să câştige. Pentru că dacă merg tot aşa în campionat, sunt şi ei într-o degringoladă ca să spun aşa şi o să fie destul de greu. Fiecare echipă îşi doreşte să îşi ia punctele la începutul campionatului", a spus Teja.

La rândul său, portughezul Nuno Viveiros, care va intra pe teren împotriva fostei sale echipe, a declarat că a petrecut trei ani foarte buni la FC Braşov, dar că acum este la Universitatea şi că odată început meciul vechile prietenii nu vor mai conta.

"Am jucat acolo timp de trei ani de zile, m-am simţit bine acolo, dar după ce începe jocul... O să-i salut pe băieţii pe care îi cunosc acolo, mulţi sunt care au rămas din vremea în care am fost, dar după ce începe meciul nu mai... Nici nu pot să spun că iubesc Braşovul, am jucat acolo trei ani, au fost foarte buni, dar a trecut. Acum joc la U Cluj", a spus Viveiros.

În ceea ce priveşte alte schimbări la lot, Teja a precizat că deocamdată Universitatea se va descurca cu ce are, chiar dacă poartă lupte pe trei fronturi: campionatul, Cupa Ligii şi Cupa României

"Deocamdată avem în lot cinci mijlocaşi şi cred că sunt suficienţi. Nu luăm jucători numai ca să-i ţinem pe aici sau ca să se antreneze cu noi. Aş vrea să le dau şansa tuturor să joace. Cu siguranţă o să avem nevoie de toţi pentru că o să apară accidentări, o să apară cartonaşe galbene, jucăm pe trei fronturi, dar campionatul este ce mai important. Deşi sunt foarte multe meciuri şi o să încercăm să facem faţă cu lotul e care îl avem", a mai spus Teja.

Universitatea Cluj va juca luni, 18 august, pe Cluj Arena, împotriva FC Braşov. Meciul va începe la ora 18.30.

Ultimele Stiri
abonare newsletter