Sport

Victorie, egal şi înfrângere pentru echipele româneşti în Europa League

Astra Giurgiu, Petrolul Ploieşti şi CFR Cluj au evoluat joi seara în prima manşă a turului trei preliminar al Europa League.

Din cele trei echipe doar Astra Giurgiu a reuşit să câştige, aceştia impunându-se pe teren propriu în faţa cehilor de la Slovan Liberec cu 3-0. Toate cele trei goluri ale giurgiuvenilor au fost marcate de Fatai în minutele 4, 74 şi 81.

Petrolul Ploieşti a primit pe teren propriu vizita altei echipe din Cehia, Viktoria Plzen. Adi Mutu a deschis scorul în minutul 76, însă, oaspeţii au reuşit să egaleze în minutul 91 prin reuşita lui Kolar. Astfel, confruntarea s-a terminat cu scorul de 1-1, iar pe elevii lui Răzvan Lucescu îi aşteaptă o deplasare de foc la Plzen în manşa retur.


Clujenii de la CFR au cedat pe terenul celor de la Dinamo Minsk, fiind învinşi de bieloruşi cu 1-0. Unicul gol al întâlnirii a fost marcat de Adamovici, în minutul 54. Cu toate că au pierdut în faţa celor de la Dinamo şi nu au reuşit să marcheze, feroviarii păstrează şanse la calificare în play-off-ul Ligii Europa.

Partidele retur se vor disputa joia viitoare.


Articol scris de Radu Bărăian, student la Jurnalism, FSPAC-UBB, anul II

Ultimele Stiri
abonare newsletter