Sport

U-Banca Transilvania se reuneşte în data de 11 august

Clujenii vor avea un sezon competiţional 2014-2015 de foc, stagiune în care vor juca cel puţin 32 de meciuri în toate cele trei competiţii în care sunt angrenaţi: Liga Naţională, Cupa României şi FIBA EuroChallenge.

Echipa de baschet U-Banca Transilvania Cluj şi-a definitivat lotul pentru sezonul care va debuta în toamnă. Ardelenii au anunţat data de reunire a lotului pentru 11 august, respectiv o parte a programului din presezon.

Programul clujenilor în perioada de pregătire


Aşadar, elevii pregătiţi de Dorin Pintea se vor reuni în 11 august, atunci când vor efectua şi vizita medicală. Apoi, până în 14 august se vor pregăti la Cluj-Napoca, urmând ca ulterior să se deplaseze în Serbia până în data de 25 august într-un stagiu de pregătire centralizat. După revenirea sub Feleac, baschetbaliştii vor poposi în oraş până în 29 august, când vor pleca în Austria pentru două partide amicale.

Un site local din Târgu Jiu a anunţat faptul că, echipa Energia din oraş va participa în perioada 11-13 septembrie la un turneu amical la Târgu Mureş, acolo unde ar urma să participe şi U-BT Cluj. „Am parafat un turneu, ultimul din perioada de pregătire, în perioada 11-13 septembrie, la Târgu Mureș, unde vor mai fi invitate U Banca Transilvania și o echipă din Serbia”, au declarat oficialii clubului gorjean.


Sezon încărcat

Numărul minim de meciuri pe care le vor juca clujenii în stagiunea următoare va fi 32, mai precis 24 în Liga Naţională, 2 în Cupa României şi 6 în FIBA EuroChallenge. Totuşi, având în vedere valoarea lotului pe care îl are la dispoziţie Bobo Pintea, numărul de jocuri ar putea ajunge şi chiar depăşi borna de 40.

Silvăşan şi compania vor debuta în noul sezon cu o dublă împotriva celor de la BC Timişoara în primul tur al Cupei României, pe 27 septembrie şi 1 octombrie. Apoi, în data de 4 octombrie, Clujul va fi gazda derby-ului României la baschet, U BT şi CSU Asesoft urmând să se dueleze în prima etapă din campionat. La nivel internaţional, gruparea de sub Feleac va evolua în EuroChallenge, acolo unde vor întâlni în faza grupelor echipele Atomeromu Paks (Ungaria), Trabzonspor (Turcia) şi Gussing Knights (Austria).


Lotul celor de la U-Banca Transilvania în privinţa noului sezon

Români: Mihai Silvăşan, Cătălin Baciu, Andrei Mandache, Tudor Jucan, Mario Lazăr, Mirel Dragoste, Kuti Nandor, Wilhelm Brosser, Gheorghe Dragoş


Ex-iugoslavi: Branko Cuic, Miljan Medvedj, Boris Lalovic, Zoran Cvjetkovic

Americani: Darius Hargrove, Michael Southall, Sean Barnette


Articol scris de Radu Bărăian, student la Jurnalism, FSPAC-UBB, anul II

abonare newsletter