Sport

Avem viitor în handbal! România U18 s-a calificat în sferturile CM din Macedonia

Cu o clujeancă în lot, echipa de handbal feminin a României U18 s-a calificat în sferturile de finală ale Campionatului Mondial, unde va da piept miercuri cu Olanda. În optimi, tricolorele au trecut de Croația, scor 28-22 (12-12).

Handbalul feminin românesc are viitor. Puștoaicele de la naționala U18 fac minuni la Campionatul Mondial. Româncele au avut un parcurs excelent la turneul final din Macedonia. Tinerele handbaliste s-au calificat în sferturile de finală ale competiției fără să sufere vreo înfrângere! În optimi, România a câștigat la șase goluri diferență în fața Croației, după un joc aproape perfect. Pentru un loc în semifinale, tricolorele se vor duela cu Olanda, care s-a calificat în optimi după trei eșecuri suferite în faza grupelor.

Laslo rupe normele

Una dintre cele mai bune jucătoare ale României la Campionatul Mondial a fost Cristina Laslo, de la „U” Jolidon. Handbalista a contribuit decisiv la accederea selecționatei U18 în sferturi, după ce și-a trecut numele pe lista marcatoarelor la fiecare partidă pe care au susținut-o tricolorele. „Avem o generație foarte bună, fetele au reușit o mare performanță. Sper ca Laslo și colegele ei să ne aducă o bucurie și să vină acasă cu o medalie cât mai strălucitoare”, a transmis Cosmin Sălăjan, directorul sportiv al Universității Jolidon.


Turneu amical la Cluj

Laslo va rata astfel turneul amical organizat de echipa sa în perioada 1-2 august. „Studentele” își vor măsura forțele cu campioana HCM Baia Mare, HC Zalău și Debrecen (Ungaria). Partidele se vor disputa la Sala Sporturilor „Horia Demian”. „Ne-am întors din cantonamentul de la Vatra Dornei, unde fetele au răspuns bine cerințelor noului antrenor (Ioan Ani-Senocico – n.red.). Ne pregătim în sală, unde punem accentul pe partea tehnico-tactică. Acest turneu amical e binevenit, colectivul tehnic poate astfel să-și facă o imagine asupra stadiului în care se află echipa. Vom întâlni formații puternice, dar pe noi nu ne interesează rezultatul final, important e ca echipa să crească în joc. Avem programate patru turnee de verificare în această vară, vom susține în jur de 10 partide de pregătire ca să vedem unde ne situăm și ce mai putem remedia înaintea startului de campionat”, a subliniat Sălăjan.  

Situație incertă la „U” Jolidon

Din cauza situației financiare instabile, mai multe jucătoare au luat decizia de a pleca de la echipă. Raluca Mihai și Simona Vintilă nu și-au mai prelungit contractele cu clubul clujean, dar conducerea speră să le întoarcă din drum. În aceeași situație se mai află și Florina Chintoan, Mihaela Ani-Senocico și Andreea Tetean.


18.000 de lei a primit „U” Jolidon din drepturile de televizare.

abonare newsletter