monitorulcj.ro Menu
Sport

Pojar revine la „U". Ce post va ocupa

Căpitanul unei generaţii de mari fotbalişti ai Universităţii Cluj, Cristi Pojar, revine acasă. După zece ani.

După aproape un deceniu în care a activat în fotbalul mare, fiind parte din staff-ul unor echipe, precum Dinamo Moscova, Kuban Krasnodar sau Wisla Cracovia, Cristi Pojar a decis să pună punct carierei de antrenor. Pojar va fi noul șef al departamentului de scounting al clubului „studențesc".

„După perioada Dinamo Moscova m-am hotărât să renunţ la antrenorat. Nu ştiu încă dacă e o decizie definitivă, dar cu siguranţă e una valabilă pentru o lungă perioadă de vreme. De mulţi ani am fost pasionat de acest domeniu, al scouting-ului, unul puţin dezvoltat în România. Ocazia de a lucra la Universitatea Cluj, tocmai în acest domeniu, este perfectă pentru mine. În scurt timp o să avem o echipă de scouteri şi ne vom apuca de treabă. Sunt exact zece ani de când am părăsit Universitatea şi mă bucur mult că m-am întors acum”, a declarat Pojar.


Vlad Munteanu, preşedintele clubului, a explicat direcţia pe care se va orienta nou-înfiinţatul departament. „Aşa cum se întâmplă la toate cluburile importante ale Europei, Universitatea va avea un sector dedicat scoutingului. Cristi Pojar şi echipa se vor ocupa de studiul unei arii mari de jucători. Începând cu tinerii jucători împrumutaţi la diferite echipe de Liga a II-a, continuând cu tinere talente care apar în permanenţă, dar care nu sunt observate la timp, şi până la jucători care pot fi interesanţi pentru un transfer la Universitatea Cluj. Practic, totul s-a potrivit la ţanc: noi căutam un om pentru acest departament, iar Cristi, în discuţiile pe care le-am purtat în urmă cu mai multe luni, îmi mărturisea că doreşte să lucreze în acest domeniu. Timingul a fost perfect”, a explicat Vlad Munteanu.