Sport

CFR își joacă viitorul în Europa în fața Jagodinei. Cu cine au bătut palma feroviarii

CFR Cluj e obligată să câștige pe terenul Jagodinei pentru a-și putea continua drumul către grupele Europa League. Feroviarii se pot califica în turul III și cu un rezultat de egalitate, altul decât 0-0.

CFR Cluj își joacă mâine viitorul în cupele europene. Formația din Gruia dă piept cu Jagodina, echipă care a reușit să smulgă un egal în Gruia, scor 0-0. „Vișiniii” sunt optimiști înaintea returului din Serbia. Feroviarii sunt convinși că pot trece de trupa antrenată de Mladen Dodic. „Important e că n-am primit gol în manșa tur, avem încredere, mergem acolo să ne calificăm. Şanse avem şi încă mari, iar când spun asta mă bazez pe faptul că-i cunosc bine pe băieţi. Sunt sigur că ne vom califica. De când sunt eu la CFR jucăm mai bine în deplasare”, a declarat Vasile Miriuţă la Look TV.  

Probleme în ofensivă

Formația din Gruia va avea însă o misiune dificilă în a obține biletele în turul următor. Miriuță a rămas doar cu un singur atacant de careu, Gregory Tade, după ce Ogbu Chuka a plecat în China, la Liaoming. Francezul nu se află însă în cea mai bună formă a sa. Vârful de 27 de ani revine la echipă după o accidentare, care l-a lăsat în tribune în confruntările cu Jagodina și CSMS Iași (Cupa României). „Se simte lipsa unui atacant veritabil, unul care să înscrie 12-15 goluri pe sezon. Tade e singurul atacant veritabil din lot, pe el ne bazăm cu Jagodina. Dacă nu va fi apt - şi bat în lemn când spun asta - va trebui să schimb sistemul de joc. Dar în ultimele două zile s-a antrenat bine, n-a mai resimţit acele dureri şi sper că va juca în Serbia”, a subliniat Miriuță.


Au bătut palma cu Ivanovski

Tehnicianul a primit și o veste bună înaintea jocului de mâine seară. Macedoneanul Mirko Ivanovski a semnat cu gruparea clujeană. Ultima dată la Astra Giurgiu, atacantul de 25 de ani va evolua în următorii trei ani la formația feroviară, unde va purta tricol cu numărul 99. În echipamentul gorjenilor, Ivanovski a reușit 11 goluri în 54 de partide. În carieră, fotbalistul a mai jucat la Makedonija (Macedonia), Slavia Praga (Cehia) și Arka Gdynia (Polonia).

Echipa probabilă: Felgueiras – Susic, Larie, Rada, Camora – Monroy, Muniru – Deac, Negruț, Costea (Jakolis) - Tade.

abonare newsletter