monitorulcj.ro Menu
Sport

Recompense pentru handbaliștii de la Potaissa Turda

Asociația Handbal Club Potaissa Turda organizează miercuri, 23 iulie 2014, ceremonia de înmânare a titlului de golgheter, jucătorului Claudiu Dediu, şi a distincţiilor de merit membrilor echipei AHC Potaissa Turda, pentru ocuparea locului 3 în Liga Nationala de handbal masculin ediția 2013-2014, care a adus calificarea în Cupele Europene EHF.

Echipa de handbal masculin Potaissa Turda

Evenimentul se bucură de participarea lui Alexandru Dedu, președintele Federației Române de Handbal (FRH), și va avea loc în Sala Mare a Primăriei Turda, miercuri 23 iulie, de ora 17.00. Dedu, 42 de ani, l-a înlocuit la federație pe Cristian Gațu. Noul președinte al FRH a fost component de bază al naţionalei României, dar şi al titratei FC Barcelona, cu care a câştigat de trei ori Cupa Campionilor Europeni şi două Supercupe ale Europei.

Ca jucător, acesta a avut o carieră de excepţie, cu 232 de selecţii la reprezentativa de seniori, pentru care a marcat 399 de goluri, la diferite ediții ale CE, CM sau JO. La nivel de cluburi, a jucat în Franţa, Spania, Germania sau Portugalia, având în palmares nouă titluri de campion, din care trei în România, cu Poli Timişoara şi Steaua.