Sport

Horațiu le-a spus Pa(șca)! Ani Senocico, noul antrenor al „U Jolidon

Horațiu Pașca (foto) a decis să-și încheie colaborarea cu „U" Jolidon. Locul său va fi luat de Ioan Ani Senocico, fostul secund al tehnicianului bistrițean.

Sătul de promisiuni, Horațiu Pașca a decis să nu mai continue la „U" Jolidon. Tehnicianul bistrițean și-a reziliat contractul cu gruparea clujeană, care îi expira abia peste doi ani. Sub comanda lui Pașca, „studentele" au reușit să încheie campionatul pe locul patru și să se califice în cupele europene, performanță remarcabilă ținând cont de problemele financiare cu care se confruntă echipa. Universitarele sunt neplătite din decembrie anul trecut, dar viitorul pare tot mai sumbru.

“A fost cea mai frumoasă, dar și cea mai complicată perioadă din cariera mea de antrenor de până acum. Decizia de a pleca a fost una extrem de dificil de luat, însă, există momente când realizezi că nu se mai poate, deși ți-ai mai fi dorit, și trebuie să o iei de la capăt în altă parte. Le mulțumesc din suflet suporterilor pentru tot sprijinul și încrederea acordate. Îmi doresc și sunt sigur că echipa își va rezolva problemele, să poata continua să performeze pentru că are un lot format din sportive extraordinare care merită acest lucru”, a declarat Horațiu Pașca. „Din respect pentru fanii Universității nu voi mai antrena un an o altă echipă din Liga Națională", a punctat Pașca pentru Monitorul de Cluj.


Senocico, urmașul lui Pașca

Locul său la cârma Universității va fi luat de Ioan Ani Senocico, cel care a activat ca antrenor secund în sezonul trecut. „Dorim să-i mulțumim lui Horațiu pentru tot ceea ce a făcut pentru echipă în acest an, un an foarte greu pentru toată lumea și care l-am terminat cu fruntea sus. Am înțeles motivele care l-au îndemnat să ia această decizie, suntem alături de el și sunt sigur că vom mai colabora pe viitor. Activitatea echipei va continua sub conducerea lui Ioan Ani Senocico, de asemenea un antrenor tânăr, de viitor, care a învățat și progresat mult în ultimii ani atât la fete, cât și la băieți. Despre echipă, pot să vă spun că în acest moment avem un lot de 13 jucătoare, care va fi completat zilele următoare cu noi jucătoare, în funcție de răspunsurile pe care le vom primi de la sponsori. Ne dorim să menținem același lot de jucătoare și să completăm posturile deficitare”, a declarat Cosmin Sălăjan, directorul sportiv al „U” Jolidon.

„U” Jolidon se află în aceste zile într-un cantonament montan, la Vatra Dornei, care se va termina duminică. Pentru echipa clujeană vor urma, apoi, antrenamente pe plan local, urmate de turnee de verificare la Cluj, Sânnicolau Mare, Beckescsaba și Brașov. 

abonare newsletter