Sport

Chițu și Ohâi, medaliate cu bronz la Grand Slam IJF din Rusia

Andreea Chiţu a cucerit medalia de bronz a categoriei 52 de kilogame, iar Loredana Ohâi (foto) pe cea similară la 57 de kilograme, la Grand Slam IJF de la Tyumen (Rusia).

Andreea Chiţu a câştigat grupa C a categoriei după victorii în faţa sportivelor Ilona Buriacenko (Rusia) şi Laura Gomez (Spania), dar în semifinale a cedat în faţa câştigătoarei ulterioare a medaliei de aur, nipona Misato Nakamura. În recalificări, Chiţu a învins-o pe Roni Schwartz (Israel), câştigând astfel medalia de bronz.

La aceeaşi categorie, Larisa Florian a ajuns de asemenea în recalificări, dar a fost învinsă chiar de Roni Schwarz. Larisa Florian obţinuse anterior în grupa A o victorie, în faţa Antoninei Kirevskaia (Rusia) şi o înfrângere, cu Erika Miranda (Brazilia).


La 57 de kilograme, clujeanca Loredana Ohâi a câştigat grupa D, după victorii în faţa sportivelor Kifayat Asimova (Azerbaidjan), Vlora Bedeti (Slovenia) şi Ketleyn Quadros (Brazilia), dar a fost învinsă în semifinale, de Marti Malloy (SUA).

În recalificări, Ohâi a învins-o pe Cheng-Ling Lien (Taipei), care trecuse în meciul anterior din această fază de Corina Căprioriu. În grupa B a categoriei, Căprioriu a obţinut o victorie, cu Camila Minakawa (Israel) şi o înfrângere, cu Sabina Filzmoser (Austria).


La categoria 48 de kilograme, Monica Ungureanu a fost eliminată din primul tur.

Pentru cele două medalii de bronz, Andreea Chiţu şi Loredana Ohâi vor fi recompensate cu câte 1.200 de dolari.

Ultimele Stiri
abonare newsletter