Sport

Viitor incert pentru „U" Jolidon. Doar 10 handbaliste s-au prezentat la reunirea lotului

Deși a venit la reunire, Simona Vintilă va pleca de la formația clujeană. Centrul nu mai dorește să-și prelungească angajamentul cu trupa universitară, care se confruntă cu mari probleme financiare.

„U” Jolidon și-a reluat pregătirea pentru sezonul viitor, dar fără a avea certitudinea că situația financiară a echipei se va rezolva. Doar zece jucătoare au răspuns prezent la reunirea lotului. Printre ele s-au numărat Simona Vintilă, Florina Chintoan și Andreea Tetean, cărora le-au expirat contractele cu formația clujeană. Dacă prima nu va mai continua sub culorile alb-negru, ultimele două speră să ajungă la un consens cu conducerea clubului. Șansele ca cele două să rămână la „U” sunt însă destul de mici. Jucătoarele sunt neplătite din decembrie anul trecut, iar previziunile privind partea financiară nu sunt deloc încurajatoare. „Am mai multe oferte, încă nu m-am decis ce o să fac”, a dezvăluit Vintilă, care și-a depus memoriu la federație pentru a-și recupera salariile restante.

Au interzis la transferuri

Ca tacâmul să fie complet, „U” Jolidon a primit interzis la transferuri din cauza litigiilor pe care le are cu fostele jucătoare: Nicoleta Dincă, Mihaela Tivadar și Clara Vădineanu. În aceste condiții, Horațiu Pașca va avea o misiune aproape imposibilă în a forma o echipă competitivă, care să facă față în competițiile naționale, cât și în cupele europene. „Suntem în efectiv redus, avem patru fete plecate la loturile naționale. Ivan, Florea și Măzăreanu și-au depus memoriile, dar din câte am înțeles li s-au plătit salariile. Vintilă și Popa se află în litigiu cu clubul, iar lui Chintoan și Tetean le-au expirat contractele. În ceea ce o privește pe Alexandra Lup, aceasta a dorit să-și rezilieze înțelegerea, probabil se va lăsa de handbal din cauza problemelor medicale. Sunt multe chestiuni nerezolvate, dar am primit asigurări de la doamna Stanciu (Olga Stanciu, directorul adjunct al firmei Jolidon, n.red.) că se fac toate eforturile pentru a se rezolva problemele financiare, să putem obține în continuare performanțe”, a explicat Pașca.


„Și fără Pașca, «U» Jolidon nu moare!”

Deși viitorul echipei e unul incert, Horațiu Pașca nu abandonează corabia. „Mai am doi ani de contract, aștept să văd încotro ne îndreptăm. Oricum, și fără Pașca, «U» Jolidon nu moare!”, a precizat tehnicianul bistrițean. „Așteptăm să se rezolve problemele. Nici noi nu știm ce se întâmplă”, s-au limitat să declare jucătoarele universitare.

Handbalistele de la „U” Jolidon se vor pregăti la Cluj până în 12 iulie, urmând ca din 13 să plece într-un cantonament la Vatra Dornei, unde se vor antrena o săptămână.


Jucătoarele prezente la reunire:

1. Mihaela Ani-Senocico

2. Florina Chintoan


3. Abigail Vălean

4. Cristina Boian


5. Magdalena Paraschiv

6. Ștefania Florea


7. Irina Ivan

8. Andreea Tetean

9. Ana-Maria Măzăreanu

10. Simona Vintilă

*Au absentat: Laura Popa, Cristina Laslo, Roxana Cîrjan (prezente la loturile naționale), Cristina Enache (accidentată), Raluca Mihai (învoită).

abonare newsletter