Sport

Swimathon Cluj: 220 de înotători, 512.000 lei donaţi

Swimathon Cluj a avut loc în data de 5 iulie, în cadrul Complexului de Natație „Universitas”, situat în Parcul Sportiv „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca.

În total, la eveniment au participat aproape 800 de persoane, din care 220 de înotători, 50 de voluntari și peste 500 de susținători. Numărul de kilometri înotați s-a ridicat la aproximativ 120, iar cele 76 de proiecte înscrise la acest eveniment au primit donații de peste 512.000 lei din partea a peste 3.000 de susținători.

Echipa Aqua Cluj a înotat pentru proiectul „O comunitate interconectată prin asociativitate, filantropie și voluntariat”, ajungâng la un număr de 80 de bazine, cifră care marchează și cel mai mare număr de bazine înotate de o echipă.


La capitolul individual, Saadeddin Shadi, care a înotat pentru proiectul „Școala de vară Smart Kids” al Asociației Something New, a atins apogeul competiției, cu un număr de 58 de bazine.

Cea mai mare sumă donată unui proiect a fost de 13.709 lei și s-a îndreptat către „Centrul Daniel – Locuințe Protejate Pentru Tineri” al organizației Blytswood România. Proiectul cu pricina vrea să susțină eforturile tinerilor, care și-au petrecut viața prin diferite centre de plasament, de a se integra în societate și de a se dezvolta pe plan personal și profesional.


Printre proiecte s-au mai numărat cauze menite să susțină o tabără de vară pentru tinerii care au reușit să învingă cancerul sau să ajute un număr de 100 de persoane bolnave de psoriazis să se reintegreze în societate și pe plan profesional, ținând cont  de faptul că și-au pierdut locul de muncă sau au fost discriminați din cauza declanșării acestei boli.

„An de an înotăm pentru proiectele Clujului și împreună reușim să facem mai mult decât fiecare separate. Punem împreună resurse puține de la mulți și contribuim la schimbarea în bine pe care ne dorim să o vedem în jurul nostru. Mulțumim tuturor și ne vedem în 2015!”, a declarat Simona Șerban, director executive al Fundației Comunitare Cluj.


(Alex ZĂBLĂU, student Jurnalism, FSPAC - UBB, anul I)

Ultimele Stiri
abonare newsletter