Sport

Merg ceas în amicale! Feroviarii, neînvinși în partidele de verificare

CFR Cluj se află într-o formă foarte bună înaintea dublei cu sârbii de la Jagodina, din turul II preliminar al Ligii Europa. Deși lotul a suferit modificări drastice, trupa din Gruia e neînvinsă în partidele de pregătire.

CFR Cluj merge brici în partidele de verificare. Formația ardeleană a obținut 3 victorii și o remiză în cele patru meciuri pe care le-a disputat în această vară. În primul joc, feroviarii au câștigat cu 4-0 în fața nou-promovatei ASA Târgu Mureș, dar scorul putea fi mult mai mare dacă „vișiniii” își concretizau ocaziile avut la poarta lui Eduard Stăncioiu, fostul lor coechipier. După un prim test reușit, ardelenii au plecat într-un stagiu de pregătire în Ungaria, unde au disputat trei partide amicale. Clujenii s-au impus cu 2-0 în fața celor de la Puskas FC și cu 1-0 în fața vicecampioanei Gyori ETO. În ultimul meci, ardelenii au terminat la egalitate cu maghiarii de la Kecskemeti TE, scor 1-1.

Doar un singur gol primit

Pentru Vasile Miriuță e îmbucurător faptul că elevii săi au arătat o poftă mare de joc și au eliminat din greșelile comise în sezonul trecut. Feroviarii au reușit să marcheze opt goluri și să primească doar unul singur în cele patru partide. „Jucătorii merită lăudaţi pentru munca lor, pentru implicare. Mi-a plăcut cum au pus osul până acum, la antrenamente şi în meciuri. Unii dintre ei chiar m-au surprins plăcut, poate că nu mă aşteptam să-i văd chiar aşa de determinaţi”, a precizat tehnicianul CFR-ului.


„Echipa are potențial”

Miriuță speră ca jucătorii săi să dea dovadă de sacrificiu și determinare și în confruntările din campionat și din cupele europene. Primul test pentru CFR e duelul cu Jagodina, din turul II preliminar al Europa League. Meciul tur are loc la Cluj în 17 iulie, iar returul e programat o săptămână mai târziu, în Serbia. „Ne aşteaptă partide grele atât în Liga 1, cât şi în Liga Europa. Va fi mult mai dificil decât în amicale, dar am încredere în băieții mei. Sunt optimist pentru că există potenţial, există voinţă şi determinare, iar dacă se va munci în continuare aşa, vor apărea şi rezultatele. În campionat ne gândim la un loc care să ne asigure prezența în cupele europene, iar în Europa League avem ca obiectiv calificarea în grupe”, a transmis Vasile Miriuţă.

Înaintea dublei cu Jagodina, CFR va mai disputa un amical în compania Mediașului, partidă programată în 10 iulie, de la ora 18.00, pe stadionul „Dr. Constantin Rădulescu”.


Rezultatele CFR-ului din amicale:

CFR Cluj – ASA Tg. Mureș 4-0

CFR Cluj  - Puskas FC 2-0


CFR Cluj – Gyori ETO 1-0

CFR Cluj – Kecskemeti TE 1-1


Marcatori:

1. Sergiu Negruț - 2

2. Ogbu Chuka – 2 (ambele din penalty)


3. Gregory Tade – 2

4. Ionuț Larie – 1

5. Antonio Jakolis - 1

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter