Sport

Pregătiți și nu prea! Bilanț negativ pentru „U" Cluj în cantonamentul din Austria

Universitatea Cluj a încheiat stagiul de pregătire din Austria cu o victorie împotriva austriecilor de la First Vienna, scor 3-1.

În cele șase partide pe care le-au disputat în Austria, „șepcile roșii” au bifat 2 eșecuri, 2 remize și 2 succese.

Universitatea Cluj nu a impresionat în cantonamentul din Austria. Formația pregătită de Mihai Teja a întâmpinat probleme serioase în partidele de verificare. Cu un lot aproape complet schimbat, trupa „studențească” a suferit la capitolul posesie, omogenitate și clarviziune a jocului.


Cu apărarea în piuneze

În primul meci, „alb-negrii” s-au făcut de râs în fața vicecampioanei Austriei. Universitarii au cedat cu 0-4 în fața lui Rapid Viena, echipă care a controlat jocul de la un capăt la altul. Clujenii au avut o evoluție mult sub așteptări și în confruntarea cu Kuban Krasnodar, fosta formație antrenată de Dan Petrescu. Rușii s-au impus cu 4-1, singurul gol al „studenților” fiind marcat de Andrei Lungu, cu un șut de la 16 metri.

S-au chinuit cu formații modeste

Universitatea a dat semne de revenire în meciul al treilea, pe care l-a încheiat la egalitate, scor 0-0, contra lui Anzhi Makhachkala, echipă retrogradată în liga secundă din Rusia. Ardelenii au obținut prima lor victorie, 5-3, abia în fața unei formații modeste, Florisdorfer AC, trupă care evoluează în eșalonul al doilea din Austria. Elevii lui Mihai Teja au tras însă din greu pentru a se impune, ținând cont că adversarii lor au marcat două goluri în doar 5 minute!


Nu au impresionat, deși au bătut

În penultimul meci de pregătire, gruparea clujeană nu a reușit să obțină decât o remiză în compania lui SV Wacker Burghausen, din a treia ligă germană. Lemnaru a fost cel care a salvat onoarea echipei sale, după ce a egalat la începutul reprizei secunde. Deși a încheiat stagiul cu un succes, 3-1, în fața celor de la First Vienna (Austria III), Universitatea nu a dat semne că este pregătită sută la sută pentru duelurile din campionat, Cupa Ligii și Cupa României. Teja mai are la dispoziție doar o săptămână pentru a forma o echipă competitivă, care să facă față pe cele trei fronturi.

Start de foc

Universitatea va debuta în noul sezon în Cupa Ligii, contra Petrolului, partidă programată în 19 iulie pe Cluj Arena. În campionat, „șepcile” vor juca pe terenul nou-promovatei ASA Târgu Mureș. „E un program normal, până la urmă. Eu le-am spus băieţilor întotdeauna că Universitatea are ca obiectiv victoria în fiecare meci, indiferent de adversar. Aşa va fi şi în sezonul viitor, nu contează numele, contează atitudinea pe care o avem. Per total, pot spune că sunt mulţumit de cum arată ţintarul”, a declarat Teja. „Cu Petrolul va fi finala din optimi. Eu cred că vom fi pregătiţi de luptă până la ora meciului şi vom face totul pentru calificare. În campionat, programul e bun, cred că am avut noroc, mai ales că eu sunt născut într-o zi de 13, iar noi am fost echipa cu numărul 13 la tragerea la sorţi. Aşa că a fost 13 cu noroc”, a precizat Florian Walter. „Pot spune că suntem mulţumiţi de program. Sunt meciuri dificile, întâlnim ASA Târgu-Mureş şi Dinamo, în primele două etape, o nou-promovată cu ambiţie, respectiv o echipă puternică a campionatului, dar sunt convins că vom fi pregătiţi pentru rezultate bune. E un sezon în care ne propunem să urcăm în clasament, aşa că fiecare meci îl vom trata la victorie”, a adăugat Vlad Munteanu.


Marcatorii Universității în amicalele din Austria

1. Emil Jula (foto) – 2

2. Raul Costin – 2


3. Valentin Lemnaru – 1

4. Andreas Calcan – 1


5. Andrei Lungu - 1

6. Sașa Stojanovic – 1

7. Florin Achim - 1

8. Lorant Kovacs – 1

 

13 goluri a încasat „U” Cluj în cele 6 partide de verificare din Austria

abonare newsletter