Sport

Campionii de mâine ai Clujului

Cea de-a treia ediție a campionatului de fotbal „Trofeul Campionilor” și-a tras cortina. 39 de echipe s-au bătut pentru a pune mâna pe trofeul pus în joc de organizatori.

Campionatul s-a desfășurat pe diferite grupe de vârstă, 2002-2003, 2004, 2005, 2006, iar printre participanți s-au aflat echipe de juniori din Vaslui, Alba Iulia, Zalău, Târnăveni, Luduș, Cluj-Napoca și Bistrița Năsăud. „Și noi am fost invitați la nenumărate evenimente de genul acesta. Atunci ne-am gândit că orașul Cluj-Napoca nu are niciun turneu de fotbal pentru copii. De ce să nu organizăm unul? Cel mai important e faptul că le putem oferi copiilor posibilitatea de a face ce le place, într-un mediu organizat și competitiv. Ei sunt principalul motiv pentru care am organizat acest eveniment”, a mărturisit Paul Pașcalău, unul dintre organizatori.

Recompensați cu medalii și telefoane mobile

Micii fotbaliști au fost ispitiți de premiile captivante oferite de organizatori. „Premiile au constat în cupe, trofee, medalii, echipamente sportive, mingi, diplome, telefoane mobile sau cartele”, a explicat Pașcalău.


Părinții, cei mai emoționați

Emoțiile, dăruirea sau bucuria sunt doar câteva sentimente pe care copiii le-au trăit în cadrul meciurilor disputate la Baza Sportivă Unirea. Nici părinții nu au stat liniștiți pe margine. „Spiritul de competiție, cred că la asta se gândește un părinte atunci când își înscrie copilul la fotbal. Trebuie învățați de mici să fie competitivi,” a declarat unul dintre părinți pentru Monitorul de Cluj.

Visează să calce pe urmele lui Messi sau Ronaldo

Micii fotbaliști se visează deja staruri în devenire. Copiii speră să calce pe urmele lui Cristiano Ronaldo sau Neymar, jucători care și-au pus amprenta asupra fotbalului mondial. Casian Tarniță are doar opt ani, dar se numără printre viitoarele speranțe ale sportului „rege”. Deși evoluează pe postul de portar, Casian se declară un fan înfocat al lui Lionel Messi. Argentinianul îl inspiră în cariera sportivă prin talentul, dăruirea și sacrificiul de care dă dovadă pe teren.


FC Mara Baia Mare (2002-2003), CFR Cluj (2004), CS Luceafăul 2010 Cluj-Napoca (2005) și Sportline Turda (2006) sunt câștigătorii celei de-a treia ediții a „Trofeului Campionilor”.

Articol scris de Alexandru Zăblău (student la FSPAC-UBB, anul I)


 

Etichete: cfr cluj turda
Ultimele Stiri
abonare newsletter