Sport

Semne bune vara n-are: „U" Cluj, ciuca bătăilor în amicale

Universitatea Cluj a ajuns ciuca bătăilor în partidele de verificare din Austria. „Șepcile roșii” au un bilanț catastrofal după primele două jocuri amicale: 8 goluri primite și doar unul singur marcat.

Universitatea Cluj este departe de forma arătată în returul Ligii I. Cu o echipă aproape complet schimbată, formația pregătită de Mihai Teja șchioapătă serios în partidele de verificare din cantonamentul din Austria. „Alb-negrii” au fost de nerecunoscut în primele două jocuri. „Studenții” au pierdut lamentabil în fața austriecilor de la Rapid Viena. Clujenii au cedat cu 0-4, dar scorul putea fi mult mai mare dacă vicecampionii Austriei reușeau să-și fructifice numeroasele ocazii avute la poarta adversă.

Făcuți șah-mat!

„Șepcile roșii” sperau ca înfrângerea severă în fața Rapidului să fi fost doar un simplu accident. Dar nu a fost! Ardelenii nu au putut emite pretenții nici în fața fostei echipe a lui Dan Petrescu, Kuban Krasnodar. Rușii s-au impus cu 4-1, trei dintre reușite fiind marcate în prima repriză. Golul de onoare al Universității a venit din gheata lui Andrei Lungu, care a catapultat mingea direct în plasă, de la 16 metri.


Transferuri răsuflate

Cel mai îngrijorător este faptul că noile transferuri au avut o prestație mult sub așteptări. Mihai Teja a rulat tot lotul avut la dispoziție, dar niciunl dintre jucători nu s-a făcut remarcat. Adus cu surle și trâmbițe, Emil Jula și-a creat doar o singură oportunitate de a înscrie în cele două partide. În confruntarea pierdută cu Rapid, atacantul s-a făcut de râs după ce a reluat cu capul peste, dintr-o poziție ideală.

Stojanovic i-a elogiat pe fani

Nici Sașa Stojanovic nu s-a evidențiat. Sârbul a pierdut numeroase mingi la mijlocul terenului și a fost mai mereu depășit de adversari. Fostul jucător al olandezilor de la PSV Eindhoven speră să se revanșeze în fața suporterilor în duelurile din campionat, unul care se anunță extrem de palpitant. Șase echipe vor retrograda la finalul ediției 2014/2015. „Îmi doresc să ne impunem jocul, să creştem şi să urcăm cât de mult în clasament. La orice echipă am jucat, am dat sută la sută, nu m-am ferit de la nimic. Să fiţi siguri că la fel voi face şi aici. Abia aştept să începem!”, a transmis Stojanovic, care a avut numai cuvinte de laudă la adresa suporterilor Universității. „Pentru mine e o plăcere să joc în faţa fanilor Universității. Am avut noroc în carieră din acest punct de vedere, întotdeauna am avut lângă mine fani devotaţi. Jucăm pe un stadion superb şi într-un oraş foarte frumos”, a subliniat mijlocașul.


Stojanovic a explicat și cum au decurs negocierile cu gruparea clujeană. „În iarnă, antrenorul Mihai Teja şi preşedintele Vlad Munteanu m-au remarcat la un meci amical cu Cernomorets Odessa, iar apoi am jucat chiar contra Universităţii. Nu puteam să plec atunci, eram sub contract, dar în vară am luat din nou legătura. «U» a fost printre priorităţile mele. Mă bucur că am ajuns aici”, a punctat Stojanovic, care a evoluat ultima dată la Radnicki Nis, echipă care l-a propulsat în fotbalul mare. „A fost excelent. După un an în care ne-am salvat de la retrogradare, echipa şi-a propus ambiţii mai mari. Vara trecută s-au schimbat multe, de la antrenor la preşedinte, iar în sezonul trecut am terminat pe locul 6, la doar cinci puncte de Europa”, a afirmat fotbalistul de 31 de ani.

Amical cu Anzhi

Universitatea va susține luni un nou amical. „Șepcile roșii” vor întâlni pe Anzhi Makhachkala, echipă care a retrogradat în liga secundă din Rusia în sezonul trecut, după ce a încheiat campionatul pe ultimul loc, cu 20 de puncte. Căderea formaţiei din Dagestan e cauzată de faptul că multimilionarul Suleiman Kerimov a renunţat să mai investească sume colosale, iar echipa şi-a pierdut vedetele. Roberto Carlos, Samuel Eto'o sau brazilianul Willian au fost doar trei dintre fotbaliştii care au îmbrăcat tricoul galbenilor din Caucaz în cei mai buni ani din istorie. Partida e programată la ora 17.00.


 

„U” Cluj – Kuban 1-4

Echipa de start: Niculescu - Ciupe, Fofana, Mateus, Ninu - Bucşa (c), Kovacs - Boutadjine, Stojanovic, Calcan – Jula; Au mai jucat Veselovksy, Neag, Jovanovic, Târnăcop, Lungu, Costin, Achim, Machado, Lemnaru, Paulinho și Sauvadet


„U” Cluj – Rapid Viena 0-4

Echipa de start: Veselovsky - Jovanovic, Ninu, Mateus, Târnăcop - Lungu, Costin - Boutadjine, Stojanovic, Calcan - Lemnaru (c); Au mai jucat Niculescu, Ciupe, Neag, Fofana, Raţiu, Bucşa, Kovacs, Achim, Machado şi Jula.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter