Sport

Suarez a comis-o din nou! Starul uruguayan l-a mușcat și pe Chiellini!

Federaţia Internaţională de Fotbal a deschis o procedură disciplinară împotriva atacantului uruguayan Luis Suarez (foto în alb), care l-a muşcat pe fundaşul italian Giorgio Chiellini, în timpul meciului disputat marţi la Natal, în cadrul Grupei C a Cupei Mondiale 2014.

Conform regulamentului FIFA, Luis Suarez riscă o sancţiune dură din partea forului mondial, având în vedere că este recidivist. Suspendarea maximă prevăzută în regulamentul FIFA este de 24 de meciuri sau doi ani.

Incidentul s-a produs în minutul 80 al partidei Uruguay - Italia (1-0), iar iniţial s-a crezut că Suarez i-a aplicat o lovitură cu capul lui Chiellini. Reluările cu încetinitorul au arătat, însă, că atacantul lui Liverpool şi-a înfipt dinţii în umărul adversarului său! Acţiunea s-a derulat în spatele arbitrului, care nu a văzut nimic, însă camerele televiziunilor au captat totul.


„M-am sprijinit de umărul lui"

Suarez neagă însă incidentul. "Sunt situaţii care se întâmplă pe teren. Am fost unul lângă celălalt în suprafaţa de pedeapsă, m-am sprijinit de umărul lui, şi bine, şi eu am fost lovit la ochi, dar astfel de lucruri se întâmplă pe teren şi nu trebuie să le dăm prea multă importanţă", a declarat Suarez la postul Canal 10. 

Chiellini îl contrazice. „Eliminarea lui Marchisio este lipsită de fundament, dar să nu îl elimini pe Suarez este și mai ridicol. Sunt foarte curios dacă FIFA va avea curajul să folosească proba video împotriva lui Suarez", a tunat jucătorul italian.


Victimele lui Suarez

În 2010, când se afla sub contract cu Ajax Amsterdam, Luis Suarez a fost suspendat şapte meciuri în campionatul Olandei după ce a muşcat un jucător de la PSV Eindhoven, Otman Bakkal. Uruguayanul a fost supranumit atunci „Canibalul lui Ajax".

Atacantul a recidivat anul trecut, sub culorile lui Liverpool, când l-a muşcat de braţ pe sârbul Branislav Ivanovic de la Chelsea, primind o suspendare de 10 meciuri din partea Federaţiei Engleze.

Ultimele Stiri
abonare newsletter