monitorulcj.ro Menu
Sport

Halep explică victoria în fața Telianei Pereira: „Am servit foarte bine"

Simona Halep, cap de serie numărul 3 şi locul 3 WTA, s-a calificat în turul doi la Wimbledon, al treilea turneu de Grand Slam al anului. Tenismana română a trecut în runda inaugurală de brazilianca Teliana Pereira (locul 91 WTA), scor 6-2, 6-2.

Halep a învins-o pe Teliana Pereira (Brazilia), poziţia 88 în ierarhia mondială, în runda inaugurală, după o oră şi cinci minute. „Este un start bun. Am fost agresivă şi am controlat jocul. Am făcut un meci bun şi am servit foarte bine. A fost puţin dificil să joc din cauza vântului. Mingea zbura diferit, dar am administrat bine această situaţie. Voi da tot ce am mai bun pentru a ajunge câte mai departe la Wimbledon", a declarat Halep la finalul jocului.

În turul doi, Simona o va întâlni pe Lesia Ţurenko (Ucraina), jucătoare venită din calificări şi locul 170 WTA, care a trecut, cu scorul de 6-3, 6-0, de Dinah Pfizenmaier (Germania), poziţia 116 în clasamentul mondial.


Halep şi Ţurenko s-au întâlnit de trei ori în carieră, de fiecare dată victoria revenindu-i sportivei din România. Ultima întâlnire dintre cele două a avut loc în 2013, în calificările de la s-Hertogenbosch, şi s-a încheiat cu scorul de 6-3, 6-1.

Pentru calificarea în turul doi la Wimbledon, Simona Halep va primi 70 de puncte WTA şi un cec în valoare de 43.000 de lire sterline.