monitorulcj.ro Menu
Sport

Academia Gheorghe Hagi va înfiinţa o grupă de fotbal feminin

Academia de Fotbal Gheorghe Hagi va înfiinţa o grupă de fotbal feminin, ca urmare a unei promisiuni făcute de către Gică Hagi unei fetițe, după Cupa Hagi Danone din acest an.

 „Gică Hagi i-a promis unei fetiţe că va înfiinţa o grupă de fotbal feminin şi încercăm să găsim toate soluţiile pentru a putea realiza acest lucru. Marea problemă este că atât în Constanţa, cât şi în judeţele limitrofe nu există un campionat la nivel de juniori pentru fotbalul feminin, iar la seniori sunt doar două echipe, una în Constanţa, care are şi o grupă de juniori şi una prin Galaţi, în liga secundă. Împreună cu Asociaţia Judeţeană de Fotbal dorim să începem o competiţie pe plan judeţean. Pentru acest lucru aveam nevoie de sprijinul Inspectoratului Şcolar Judeţean pentru a demara acest proiect. Doar la nivel de juniori vom înfiinţa o grupă, care ar urma să joace la Constanţa. Avem posibilitatea de a asigura procesul de instruire pentru o astfel de grupă, de a iniţia un antrenor care să aibă această calificare”, a declarat preşedintele Academiei, Paul Peniu.

Academia de Fotbal Gheorghe Hagi a fost înfiinţată în 2009. Până în prezent, echipele din cadrul Academiei au câştigat nouă titluri naţionale.