Sport

Record absolut! Cea mai lungă partidă de fotbal a durat 73 de ore!

Două echipe de amatori din Franţa au stabilit un nou rcord în privința duratei de disputare a unui meci de fotbal. Partida dintre cele două formații a durat 73 de ore, de joi până duminică.

Scopul întâlnirii a fost sensibilizarea opiniei publice cu privire la maladia Crigler-Najjar. Scorul meciului a fost 475-473.

Doi jucători au ajuns la spital

Cele două echipe de câte 11 jucători şi şapte rezerve au jucat fără întrerupere, alternând în general două ore de joc cu două ore de odihnă pentru fiecare fotbalist, a explicat Vincent Stelletta, preşedintele asociaţiei caritabile Friends Association, care a organizat evenimentul. „La un moment dat am crezut că nu o să reuşim. Doi jucători au abandonat şi au fost spitalizaţi pentru scurt timp”, a menţionat oficialul.


Stelletta a adăugat că entuziasmul celor câteva mii de fani care au asistat la meci i-a motivat pe jucători, în ciuda „oboselii extrem de mari”. „Suntem aproape siguri că recordul va fi omologat de Guinness. Avem martorii necesari şi am respectat regulile. Am decis să ne mobilizăm pentru a atrage atenţia asupra maladiei Crigler-Majjar, de care suferă Elena, fiica în vârstă de trei ani a unuia dintre prietenii noştri”, a mai spus Vincent Stelletta.

Precedentul record, de 72 de ore, fusese realizat în Anglia.


Sindromul Crigler-Najjar reprezintă o afecţiune rară a metabolismului bilirubinei, substanţa formată din metabolismul sângelui. Tulburarea determină o formă ereditară de icter non-hemolitic conducând frecvent la leziuni cerebrale la copii.

Etichete: record franta fotbal
abonare newsletter