Sport

Jovanovic și Costin visează la Europa. Teja e reticent: „Nu îmi place să îmi fac iluzii, sunt mai realist"

Fotbaliștii Universității Cluj visează la cupele europene. Mihai Teja și-a temperat însă elevii.

„U" Cluj și-a propus planuri îndrăznețe pentru sezonul viitor. „Șepcile roșii" au anunțat în cor că își doresc să atace locurile care duc într-o cupă europeană. Petar Jovanovic speră să pună și el umărul la calificarea în Europa. „Sunt foarte bucuros că am semnat cu Universitatea. Am găsit o echipă bună și condiții foarte bune. Am venit să fac performanță cu «U» Cluj. Toată lumea are așteptări mari de la noi, vom face tot posibilul să ne calificăm în Europa League. Va fi un sezon foarte greu, dar sunt sigur că noiu nu ne vom bate la retrogradare, ci la Europa. De aia am și venit aici", a transmis fostul fotbalist al Vasluiului. „E o mare onoare să mă aflu la această echipă, una de tradiţie în fotbalul românesc şi cu spectatori minunaţi. Am fost foarte bucuros că am fost contactat de staff-ul administrativ. A fost prima echipa care m-a contactat şi m-au convins după primul telefon. Antrenorul este unul tânăr, spectatorii, stadionul, totul îmi place la Cluj. Lupta pentru Europa va fi una dură, dar sper să ne îndeplinim obiectivele. Am ales să vin la «U» datorită antrenorului, care este unul foarte ambițios, dar și datorită fanilor, stadionului și tot ce se leagă de această echipă", a completat Raul Costin.

Teja, precaut

Mihai Teja și-a temperat însă jucătorii.Tehnicianul a anunțat că obiectivul principal rămâne salvarea de la retrogradare. „Jucătorii sunt mai entuziasmaţi, mie nu îmi place să-mi fac iluzii, știu prin ce am trecut anul trecut. Eu sunt mai realist, nu trebuie să ne aruncăm cu obiective mari şi Champions League. Sunt cuvinte mari deja, trebuie să demonstrăm mai întâi că suntem o echipă bună. E un proiect serios aici, putem să fim mai sus, îmi doresc să câștig mai mult, să cuceresc trofee, de aceea m-am și apucat de antrenorat. Vreau să fac parte din istoria Universității, dar trebuie să o luăm pas cu pas. principalul obiectiv al nostru e salvarea de la retrogradare", a avertizat Teja.


„Am adus jucători care au o mentalitate care se pliază pe acest club. Vrem să participăm în Europa, dar mai întâi să ieșim din insolvență. Pentru aceasta trebuie să ne plătim datoriile. În sezonul viitor putem ieşi din insolvenţă, cu ajutorul din banii din drepturile TV. «U» Cluj este un brand mare, de care trebuie să avem grijă. Suntem uan dintre cele mai curate echipe din România", a adăugat Vlad Munteanu.

„A fost o tentație mare cu Steaua"

Universitatea era să-și piardă antrenorul în această vară. Mihai Teja a fost dorit de Steaua, dar a preferat să rămână la Cluj. „A fost o tentaţie mare cu Steaua, dar «U» Cluj mi-a întins o mână de ajutor. Sunt un om corect față de oamenii cu care lucrez, ei mi-au oferit șansa să antrenez în Liga I. Îmi pare bine că m-am reîntors. Pentru mine, continuitatea e cel mai important lucru, doar așa poți să atingi performanțe. Mă simt bine aici, mă bucur că am rămas. Îmi doresc foarte mult să reușim să creăm o emulație în jurul acestei echipe prin joc și atitudine. Vreau să formăm o echipă puternică, să avem planuri mărețe", a mărturisit Teja.


„Sută la sută, Vaslui se va desființa"

Raul Costin prevede un viitor sumbru pentru fosta sa echipă, FC Vaslui. În tricoul moldovenilor, fotbalistul în vârstă de 29 de ani a atins cel mai bun punct al carierei, jucând peste 100 de meciuri, inclusiv în preliminariile UEFA Champions League şi grupele Europa League. „Mă aşteptam ca la Vaslui să se întâmple aceste lucruri. Mulţi colegi şi-au depus memorii, printre care mă număr şi eu. Sută la sută se va ajunge la desfiinţare. Acesta-i adevărul, nu se pot evita problemele financiare", a afirmat Costin, ultima dată în Azerbaidjan, la Simurq, locul 7 în ediţia recent încheiată a campionatului din statul caucazian.

abonare newsletter