Sport

Cantonament de criză. CFR Cluj se pregăteşte în Ungaria pentru Europa League

Pentru prima dată de la promovarea din 2004, CFR Cluj nu mai face cantonamente în Turcia, Spania sau Austria, stagii de pregătire ce ajungeau să coste 200.000 de euro. Acum, din cauza problemelor financiare, Vasile Miriuţă, antrenorul echipei, va trebui să meargă pe variante mult mai ieftine.

Formaţia din Gruia va face un stagiu de pregătire centralizat la Budapesta, timp de două săptămâni. Înainte de acesta se va pregăti la Cluj.

Cantonament de 30.000 de euro

CFR şi-a programat un prim stagiu de pregătire la Cluj-Napoca, între 15 şi 29 iunie, iar mai apoi va merge cu autocarul pentru un cantonament de două săptămâni la Budapesta, în Ungaria. De obicei, vara, clujenii efectuau două cantonamente în Austria.


„Nu mai sunt banii din trecut, trebuie să ne adaptăm. Vom juca patru meciuri cu formaţii din Ungaria, acolo suntem foarte bine văzuţi după ce am jucat în Liga Campionilor”, a spus Iuliu Mureşan, preşedintele CFR-ului, citat de prosport.ro.

Toată pregătirea va costa în jurul sumei de 30.000 de euro. Anii trecuţi clujenii au jucat amicale cu formaţii puternice, precum Celtic, Sparta Praga sau Dnepr.


Din România, în sezoanele trecute, cantonamente în Ungaria şi-au mai făcut formaţiile Gaz Metan Mediaş, FC Botoşani, CSM Râmnicu Vâlcea şi FC Bihor, ultimele două din Liga a 2-a.

Primul stagiu fără Cadu

Cantonamentul de criză va rămâne în amintirea clujenilor şi ca primul fără căpitanul Ricardo Cadu după mulţi ani. Acesta mai are un an de contract, dar va pleca de la CFR, deoarece Arpad Paszkany i-a propus să rămână pe un salariu de 10.000 de euro lunar. Acesta e aşteptat în weekend la Cluj-Napoca pentru a-şi rezilia angajamentul.


Cadu e dorit de Tom Tomsk (Rusia), AEL Limassol (Cipru) şi Boavista (Portugalia).

7 milioane de euro va fi bugetul CFR-ului sezonul viitor, din aceştia echipa urmând să acopere datoriile actuale, de peste 2 milioane de euro

Ultimele Stiri
abonare newsletter