Sport

O clujeancă a câştigat aurul la Campionatul European de karate WUKF de la Verona

Karateka din România au cucerit joi seara primele trei medalii de aur la Campionatul European organizat de către WUKF (World Union of Karate-do Federations) la Palatul Sporturilor din Verona (Italia).

Toți cei trei sportivi români care au intrat în concurs în prima zi a întrecerilor pe tatami au cucerit titlurile de campioni continentali la veterani: Eva Kerekeș (Politehnica Cluj-Napoca) la kumite shobu ippon, concursul open, Florin Ioniță (Clubul Sportiv de Karate Sakura Onești) la kumite shobu sanbon veterani D (41-45 de ani) și Florin Curileac (CSM Satu Mare) la kumite shobu sanbon veterani A (35-40 de ani).

“Sunt bucuroasă pentru acest succes. Concursul nu a fost foarte greu, iar eu am reușit să îmi apăr astfel titlul continental cucerit la ediția din anul 2013”, a declarat clujeanca Eva Kerekeș pentru Agerpres.


În zilele următoare va veni rândul copiilor, juniorilor și seniorilor să se întreacă pentru medalii.

Federația Română de Karate WKC este reprezentată de 120 sportivi la Campionatul European 2014 organizat de către WUKF în perioada 12-15 iunie, la Verona. Dintre cei 120 sportivi deplasați în Italia, unii sunt susținuți de FRK WKC și alții de cluburi și sponsori. Finanțarea acestora este parțial susținută din bugetul alocat de Ministerul Tineretului și Sportului și din venituri proprii ale FRK WKC (sponsorizări).


România va încerca să își mențină supremația continentală confirmată la ediția de anul trecut a competiției, la Sheffield (Anglia), când delegația FRK WKC a ocupat detașat primul loc în clasamentul pe națiuni, cu 60 de medalii de aur, 28 de argint și 34 de bronz, urmată de Anglia, 36-31-84, și Polonia, 15-13-15, etc.

Ultimele Stiri
abonare newsletter