Sport

Ce ghinion! Halep a ratat la mustață titlul la Roland Garros

Simona Halep a pierdut finala de la Roland Garros în fața Mariei Sharapova, scor 4-6, 7-6, 4-6. Românca a izbucnit în lacrimi la finalul jocului.

Final de vis pentru Simona Halep. Tenismana română a fost la doar câteva mingi distanță de câștigarea primului său titlu de Grand Slam la senioare. Constănțeanca a fost învinsă în finala de la Roland Garros de rusoaica Maria Sharapova, la capătul unui meci care a durat 3 ore și 2 minute.

Primul set a fost adjudecat de Sharapova, dar Halep a revenit în setul al doilea, pe care l-a câștigat în tiebreak. Mult mai eficientă pe propriul serviciu și mai oportunistă, rusoaica a reușit să se impună în setul decisiv și să-și treacă în palmares un nou titlu de Grand Slam.


„Sunt foarte emoționată, e prima dată când joc o finală de Grand Slam la senioare. Am avut două săptămâni incredibile la Paris, nu voi uita niciodată aceste momente. Mă bucur că m-ați susținut la fiecare meci, mulțumesc tuturor, în special românilor, care au fost alături de mine. Le mulțumesc prietenilor mei, familiei mele. A fost prima mea finală, sper să nu fie și ultima. Vă iubesc", a declarat Halep la finalul meciului.

Drumul către finală

Simona Halep a eliminat trei capi de serie, Stephens (N. 15), Kuznețova (N. 27) și Petkovic (N. 28), în timp ce Sharapova a scos din cursă doar doi, Bouchard (N. 18) și Stosur (N. 19). Șarapova este a treia rusoaică pe care o va întâlni Simona Halep anul acesta la Roland Garros, celelalte două confruntări neavând practic istoric, 6-0, 6-2 cu Alisa Kleibanova, 6-2, 6-2 cu Svetlana Kuznețova. Dacă Sharapova (numărul 8 mondial) a petrecut 10 ore pe zgura pariziană în 2014, Halep a jucat anul acesta doar 7 ore și 26 minute la Roland Garros.


Are 7 titluri în palmares

Simona Halep are în palmares șapte titluri WTA (Nurnberg, 's-Hertogenbosch, Budapesta, New Haven, Moscova, Sofia — 2013, Doha — 2014) și a mai jucat patru finale (Fes — 2010, 2011, Bruxelles — 2012, Madrid — 2014). Sharapova câștigase 31 de titluri, dintre care patru de Mare Șlem, iar anul acesta s-a mai impus la Stuttgart și Madrid. Anul trecut, Șarapova a fost învinsă în finala de la Roland Garros de americanca Serena Williams.

Complexul Sharapova

Sharapova, fost lider în ierarhia feminină mondială, o conduce acum pe Simona Halep cu scorul de 4-0 la meciurile directe, după ce a mai învins-o în 2012 de două ori, în turul III Indian Wells (suprafață dură), cu 6-3, 6-4, și în primul tur la Beijing (suprafață dură), cu 7-5, 7-5, și luna trecută la Madrid (zgură), în finală, cu 1-6, 6-2, 6-3.

Ultimele Stiri
abonare newsletter