Sport

România - Spania, în primul tur al Fed Cup, în Grupa Mondială II

Echipa feminină de tenis a României va evolua în compania Spaniei în turul întâi al Grupei Mondiale II a Cupei Federaţiei, ediţia 2015.

România va evolua în această întâlnire pe teren propriu, în 7 şi 8 februarie 2015. „E cel mai greu adversar pe care îl puteam întâlni, dar mergem înainte. Ele sunt adversare de temut, în special Muguruza şi Navarro. Faptul că se joacă acasă la noi e un mare avantaj. Şansele sunt egale, dar poate un unu la sută în plus pentru noi, că jucăm acasă”, a precizat George Cosac.

Confruntarea ar putea avea loc la Cluj

„Trebuie să jucăm într-o sală. Vom face tot ce ne stă în putinţă să amenajăm suprafaţa care ne favorizează. La o primă vedere, ca variante sunt sălile din Bucureşti, Cluj-Napoca, la Craiova e o sală nouă, la Ploieşti și la Braşov. Să vedem ce îşi vor dori fetele, pe ce suprafaţă vor să joace”, a completat președintele FRT.


Celelalte meciuri din primul tur al Grupei Mondiale sunt Slovacia — Olanda, Suedia — Elveția și SUA — Argentina. În cazul în care va trece de Spania, România va juca un baraj cu câștigătoarea dintre Slovacia și Olanda.

România (în formula Simona Halep, Sorana Cîrstea, Monica Niculescu, Irina Begu) a promovat în Grupa Mondială II după ce a întrecut Serbia cu scorul de 4-1, în aprilie, la București, în play-off.

abonare newsletter