Sport

Claire Henry, soldatul care aduce medalii pentru Cluj

Claire Henry a câștigat la Brașov, în cadrul galei RXF, meciul ei de debut în MMA (mixed martial arts), cea mai dură platformă a sporturilor de contact, care permite atât lupta la sol, cât și cea din picioare. Americanca, studentă la Cluj-Napoca, a bătut-o pe Alice Ardelean.

Claire a câștigat partida în prima repriză, în mai puțin de 3 minute, împotriva unei adversare mult mai experimentate, printr-o tehnică articulară (numită „americana”) , precedată de ducerea rapidă la sol a adversarei și o ploaie de lovituri distrugătoare!

Henry a fost lăudată și de antrenorii și sportivii cu care a lucrat la Cluj. De-a lungul șederii ei în România, Claire a reușit să rupă bariere ale sportului și mentalității fiind una din primele femei care au reprezentat România în competiții internaționale de Brazilian Jiu Jitsu. De asemenea, este una din primele femei care au susținut un meci oficial de MMA feminin, transmis de o televiziune națională, deschizând noi drrumuri și insuflând încredere aspiranților la gloria competițională.


Claire a reprezentat România în mai multe competiții internaționale de Jiu Jitsu Brazilian, câștigând numeroase titluri, cele mai semnificative fiind cele două medalii de aur obținute anul acesta la europenele din Lisabona. În urma rezultatelor excepționale obținute, a fost cotată numărul 1 mondial de către IBJJF(Federația Internațională de Jiu Jitsu Brazilian) în cadrul categoriilor „Blue, Master  1, Medium” și „Blue, Master 1, Open”, premieră absolută pentru România.

Claire Henry este ofițer în Corpul Marin al Statelor Unite și este studentă în Cluj-Napoca. De 2 ani se antrenează și predă la Centrul de Arte Marțiale Tengu Cluj sub conducerea maestrului Laczko Levente, perfecționându-și tehnica de luptă la sol în București sub îndrumarea lui Tudor Mihăiță (președinte Absoluto BJJ).

Etichete: sua
Ultimele Stiri
abonare newsletter