Sport

Întăriri pentru Europa. Jaime Simoes a semnat pe trei sezoane cu CFR: „Am venit să fac performanță"

Portughezul Jaime Daniel Melao Simoes (foto) a semnat pe trei sezoane cu CFR Cluj.

CFR Cluj și-a propus să aibă un parcurs cât mai lung în Liga Europa. Pentru a-și atinge obiectivul, formația din Gruia studiază cu minuțiozitate piața transferurilor. Deși echipa nu mai dispune de un buget consistent, șefii ardeleni vor să aducă cel puțin patru jucători valoroși care să-i ajute pe feroviari să acceadă în grupele UEL.

Trupa „vișinie” a făcut deja prima mutare în acest sens. Gruparea clujeană l-a achiziționat pe Jaime Daniel Melao Simoes, fotbalist care a jucat ultima dată la Beira-Mar, în liga secundă portugheză. Lusitanul evoluează pe postul de fundaș central și îl va înlocui la echipă pe Felice Piccolo, care și-a încheiat contractul cu gruparea vișinie.


2 goluri în 46 de apariții

Simoes a bifat două goluri în 46 de apariții pentru Beira-Mar în sezonul 2013/2014, în toate competițiile. Deși spera să facă pasul în Liga Sagres, lusitanul se declară încântat că va îmbrăca tricoul vișiniu, în ciuda problemelor financiare cu care se confruntă echipa clujeană. „Până acum nu am avut vreo ofertă din prima ligă portugheză. A venit această ofertă de la Cluj şi am acceptat-o. Am petrecut cinci sezoane la Beira Mar, unde m-am format ca şi jucător, dar şi ca om. Contractul din România este mai bun decât ceea ce aveam aici”, a recunoscut Jaime, care a venit din postura de jucător liber de contract.

Îi cunoaște pe Camora și Lopes

Deși va juca în premieră în România, portughezul e convins că se va impune la formația pregătită de Vasile Miriuță. Fundașul e prieten bun cu Mario Camora și Tiago Lopes, jucători care îl vor ajuta să se integreze cât mai repede la trupa din Gruia. „Am jucat deja cu Mario Camora, iar Tiago Lopes este fratele unui fost coleg de-al meu. Sunt sigur că mă voi integra rapid, iar portughezii mă vor ajuta în acest sens”, a mărtusit Simoes în vârstă de 24 de ani.


Au semnat cu încă un jucător

Simoes nu e singurul fotbalist cu care clujenii s-au înțeles deja. „Am semnat deja cu doi jucători din străinătate, dar nu le pot divulga numele deocamdată. E adevărat că au şi plecat câţiva fotbaliști, dar vin alţii. Mai împrospătăm lotul. Obiectivul nostru în cupele europene este, ca de obicei, să ajungem cât mai sus, dar în primul rând să ne asigurăm participarea în grupele Europa League. Avem experienţă în competiţiile europene mai multă ca alţii”, a mărturisit președintele CFR-ului, Iuliu Mureșan.

1 milion de euro este cota de piață a lui Jaime Daniel Melao Simoes, conform site-ului de specialitate transfermarkt.de.

Ultimele Stiri
abonare newsletter