Sport

Baschetbaliștii de la „U", pregătiți de luptă: „Putem bate Ploieștiul"

Baschetbaliștii de la „U” BT Mobitelco sunt pregătiți pentru duelurile 3 și 4 cu CSU Asesoft Ploiești. Dacă bat în ambele partide, clujenii se califică în finala LNBM.

„U” BT Mobitelco se află la doar două meciuri distanță de calificarea în ultimul act al Ligii Naționale de baschet masculin. „Studenții” au câștigat primul duel cu Ploieștiul și au șanse mari să închidă seria cu trupa lui Vladimir Arnautovic. „Putem să învingem Ploieștiul în meciul 3 și chiar și în cel de-al patrulea. Este o bună oportunitate pentru noi să ajungem în finală. La Ploiești, în primul meci, nu putem spune că a fost noroc, însă dacă vom arunca la fel, sunt convins că nimeni nu ne poate învinge. Ploiești este o echipă bună, are 8-9 jucători cu multă experiență, va fi greu să îi batem, dar suntem pregătiți. Sperăm să avem sala plină și de această dată, fanii ne-au ajutat mult și în timpul sezonului și sperăm să o facă și acum!”, a transmis Darius Hargrove.

Cheia succesului: apărarea

Conștient de miza jocurilor, Dorin Pintea a găsit și soluția cu care îi poate opri pe ploieșteni. „Sunt convins că evoluția foarte bună din ofensivă din primul meci nu o mai putem repeta, însă cred că putem suplini această lipsă printr-o dăruire deosebită în apărare. Cred că șansa noastră în aceste jocuri este o apărare bună și agresivă. Sper să ne adjudecăm cele două meciuri. Avem nevoie de suportul tuturor care iubesc baschetul, mai ales în primul meci. Îi invit să vină să ne susțină, deoarece știm că ei pot face diferența în aceste două partide”, a subliniat tehnicianul clujean. „La Ploiești a fost incredibil ce s-a întâmplat în primul meci, asemenea cifre mai rar s-au văzut, am avut peste 80 de puncte din aruncări de trei și din libere, însă jocul de baschet nu stă doar în asta. Ploieștiul are un lot foarte bun, vorbim de jucători din naționala Serbiei și a Finlandei, baschetbaliști care au jucat în Euroligă, care pot face oricând diferența. Sunt o echipă foarte puternică și sunt convins că vin aici să își refacă orgoliul rănit. Această echipă, când a fost construită, nu a fost făcută pe bani mulți, ci pe spirit. Vom vedea la ora meciului cum va fi, dacă o băgăm în ațe, dacă reușim să rupem jocul lor de tranziție”, a adăugat Mircea Cristescu, președintele clubului universitar.


Fără Kuburovic

Deși sperau să-l recupereze, clujenii nu se vor putea baza pe Ivan Kuburovic în cele două confruntări decisive. „Kuburovic a avut o accidentare în meciul 4 din seria cu Sibiu, în meciul 5 a jucat cu infiltrații, iar după aceea a simțit dureri mari la picior. Nu este refăcut sută la sută, vom vedea la ora meciului cum va fi. Trebuie să ne concentrăm pe toată echipa Ploieștiului, nu doar pe un singur jucător”, a explicat Pintea.

Meciurile 3 și 4 ale semifinalei dintre „U” BT Mobitelco și CSU Asesoft Ploiești au loc joi și vineri, de la orele 20.15, respectiv 20.00.

Ultimele Stiri
abonare newsletter