Sport

Cu dare de inimă! Fotbaliștii de la „U" strâng fonduri pentru un loc de joacă pentru copiii din Pata Rât

Fotbaliștii Universității Cluj se alătură copiilor Asociației „Hans Spalinger” (AHS), în efortul acestora de a strânge fonduri destinate amenajării unui loc de joacă pentru copiii din Pata Rât.

Evenimentul caritabil constă într-un concert susținut de muzicieni profesioniști și vânzarea unor produse realizate manual de către copii, folosind materiale și unelte donate de „U” Cluj. Jucătorii Maximilian Nicu, Raul Ciupe și Vladimir Niculescu vor fi alături de copii la concert și îi vor ajuta pe aceștia în strângerea de fonduri. Evenimentul are loc duminică, 18 mai, ora 18, în Studioul de concerte al Academiei de Muzică „Gheorghe Dima”, iar recitalul muzical va fi susținut de instrumentiști de excepție, implicați voluntar: violonistul Cristian Mandu, aflat la al treilea eveniment alături de AHS, pianista Eva Buteanu, profesor titular la liceul de muzică „Sigismund Toduță” din Cluj, și clarinetistul Ciprian Dancu, solist instrumentist al Filarmonicii de Stat Sibiu.

Sumele strânse în urma acestui concert vor fi folosite pentru amenajarea unui spațiu de joacă în Pata Rât, acolo unde sute de copii trăiesc în condiții greu de imaginat.


„Copiii, oriunde ar locui, se bucură de momentele în care se pot juca și se pot bucura de viață, cu tot ceea ce ne poate ea aduce. Prin concertul de astăzi, încercăm să îi încurajăm și să le arătăm că există speranță chiar și în momente de cumpănă. Este o nouă acțiune prin care demonstrăm că „piticii AHS", care au dizabilități severe, sunt o resursă în comunitate și, alături de prietenii lor, pot ajuta alți oameni aflați în situații dificile”, a declarat Ovidiu Damian, director executiv AHS.

Fondurile vor fi încredințate fundației Pro Rroma, condusă de Bert Looij, un voluntar olandez care, în ultimii ani, s-a mutat la Pata Rât și a demonstrat o grijă constantă pentru comunitatea nevoită să trăiască printre gunoaiele de la marginea Clujului.


„Asociaţia Hans Spallinger devine un model pentru comunitate. Aceşti copii demonstrează că, indiferent de greutăţi, pot ei înşişi să devină un sprijin pentru alţii, aflaţi în suferinţă. Iar aşa cum nimeni nu le dădea vreo şansă, dar ei au demonstrat că pot avea un rol pozitiv în societate, aşa şi copiii de la Pata Rât, dacă vor beneficia de condiţii normale, vor putea da un alt curs vieţii lor. Datoria noastră este să le întindem o mână și să el îmbunătățim condițiile de viață, pentru ca ei să devină la un moment dat parte integrantă a comunității. E un deziderat în care merită să credem cu toţii”, a declarat Maximilian Nicu, fotbalist al Universităţii Cluj.

Ultimele Stiri
abonare newsletter