Sport

Simona Halep, vicecampioană la Madrid

Simona Halep a ratat șansa de a se încorona regină la turneul de la Madrid, dotat cu premii totale în valoare de 3.671.405 euro.

Tenismana română a fost învinsă în finală de către Maria Șarapova, scor 6-1, 2-6, 3-6, după o oră și 58 de minute. „A fost o săptămână grozavă. Mă bucur foarte mult că am triumfat. Simona Halep a jucat foarte bine, nu știu cum am reușit să o bat”, a declarat rusoaica la finalul meciului.

Halep a primit un cec de 342.600 euro și 650 de puncte WTA, în timp ce Șarapova a fost recompensată cu 698.720 euro și 1.000 puncte WTA.


„A fost un turneu incredibil pentru mine, de fiecare dată m-am simțit foarte bine la Madrid. Vreau să o felicit pe Maria, a jucat foarte bine, merită acest titlu. E o adevărată campioană. Îi mulțumesc și fanilor că au fost alături de mine și m-au susținut în permanență. Nu regret că nu am cucerit acest titlu, regret mai mult că s-a terminat această săptămână, abia aștept să revin și anul viitor aici", a afirmat Halep la festivitatea de premiere.

Pentru Simona urmează turneul de la Roma, care debutează mâine. Constănțeanca este a patra favorită a competiției și va juca direct în turul secund cu învingătoarea dintre americancele Madison Keys și Alison Riske.

abonare newsletter