Sport

Maria Şarapova, adversara Simonei Halep în finala turneului de la Madrid

Jucătoarea rusă Maria Şarapova, cap de serie numărul 8 şi locul 9 WTA, s-a calificat, sâmbătă, în finala turneului Premier Mandatory de la Madrid, urmând să o întâlnească în ultimul act al competiţiei pe românca Simona Halep, cap de serie numărul 4 şi locul 5 WTA.

Şarapova a învins-o în semifinale, cu scorul de 6-1, 6-4, într-o oră şi opt minute, pe jucătoarea poloneză Agnieszka Radwanska, cap de serie numărul 3 şi locul 3 mondial.

Simona Halep a trecut în semifinale de sportiva cehă Petra Kvit


Premiul pentru finalistele turneului de la Madrid este de 342.600 de euro şi 650 de puncte WTA.

Halep va juca duminică pentru prima dată o finală de turneu Premier Mandatory, cea mai importantă categorie de după Grand Slam. Ea a mai jucat anterior în semifinalele unui turneu Premier Mandatory, la Indian Wells, în luna martie, meci pierdut în faţa sportivei poloneze Agnieszka Radwanska.


Halep şi Şarapova s-au mai întâlnit până în prezent de două ori, în 2012, la Indian Wells şi Beijing, în ambele meciuri impunându-se sportiva din Rusia.

 


„Am făcut rezultatul ăsta mare la Madrid, am jucat destul de bine, dar cred ca m-a ajutat mult lupta pe care am dus-o în fiecare meci și am încercat să lupt cât mai mult și asta cred că m-a ajutat cel mai mult. O să fie un meci greu pentru că e o jucătoare bună, știe cum să gestioneze finalele. La mine e cea mai mare finală pe care o joc în cariera mea”, a declarat Simona Halep pentru Digi24.

 


Dacă îşi va adjudeca titlul, Simona Halep va urca încă o poziţie în clasamentul WTA, pe locul 4. 

Ultimele Stiri
abonare newsletter