Sport

Cadu a atins borna 200 în Liga I

Partida de marți dintre Dinamo și CFR Cluj (0-3) a consemnat un moment istoric pentru fotbalul românesc. Portughezul Ricardo Cadu a atins cota celor 200 de meciuri în Liga I. Căpitanul feroviarilor a devenit astfel primul jucător străin care atinge această cifră.

Ricardo Cadu a debutat în Liga I pe 6 august 2006, în meciul CFR Cluj – Unirea Urziceni, încheiat cu victoria „vișiniilor”, scor 4-0. Fundașul a înscris o lună mai târziu, pe 20 septembrie, și primul său gol în campionatul românesc, în partida câștigată cu 5-1, pe teren propriu, în fața Universității Craiova.

Primul străin care ajunge la cota 200

În 28 octombrie 2007, Cadu a devenit primul străin din istoria echipei clujene care a început un meci din postura de căpitan al formației feroviare. În cele 200 de meciuri bifate până acum pentru echipa din Gruia a înscris 27 de goluri, cele mai multe (4) în poarta Vasluiului. Totodată, este fotbalistul străin cu cele mai multe sezoane (8) în Liga I.


A ridicat deasupra capului toate trofeele cucerite de CFR

Palmaresul său cuprinde trei titluri, trei Cupe ale României și două Supercupe. A fost titular în UEFA Champions League în cel mai bun sezon al vreunei echipe românești în cea mai galonată competiție intercluburi, când clujenii au reușit să cucerească zece puncte în faza grupelor și să învingă pe Manchester United, în deplasare. 

„Mă bucur foarte mult că am ajuns la 200 de meciuri în România. Mai mult, ca străin mă încântă foarte mult, însă cel mai important e că am bătut pe Dinamo”, a mărturisit Cadu, care ar putea însă să plece în vară din Gruia. Portughezul e dorit de rușii de la Tom Tomsk, la care evoluează și Gabriel Mureșan, fostul său coleg de la CFR. „45 de puncte sunt prea puțin pentru CFR Cluj. La începutul campionatului ne-am făcut o echipă ca să ne batem la titlu, dar acum suntem la 20-30 de puncte de Steaua. A fost un an foarte dificil, început foarte greu, dar ne-am revenit și sperăm să terminăm cu bine campionatul. Mai am un an contract cu CFR. Sunt dispus la orice, depinde ce vrea conducerea să fac”, a explicat fotbalistul de 32 de ani, la finalul jocului cu Dinamo.


În topul prezențelor jucătorilor străini în Liga I, Cadu este urmat de Mike Temwanjera (FC Vaslui, 170 de meciuri) și de Takayuki Seto (Astra, 156).

Ultimele Stiri
abonare newsletter