Sport

Lemnaru, o filă din istoria Universității

Universitatea Cluj ar putea da, după 34 de ani, un nou golgheter al României în persoana lui Valentin Lemnaru.

„U” Cluj a scăpat de zona fierbinte a clasamentului după victoria repurtată în fața Botoșaniului, scor 2-1. Omul care îi ține în viață pe „șepci” e nimeni altul decât Valentin Lemnaru. Atacantul a reușit o dublă în meciul de luni seara. Prima dată a punctat din lovitură de pedeapsă, iar a doua oară a speculat o greșeală copilărească a goalkeeper-ului advers. Reușite care l-au propulsat pe primul loc în clasamentul golgheterilor, cu 13 goluri, cu 7 etape înainte de final! E secondat de Liviu Antal (11 goluri) și Constantin Budescu (10 goluri).

A câștigat 14 puncte de unul singur!

Fotbalistul de 29 de ani e cel mai eficient jucător din primul eșalon. A câștigat de unul singur 14 puncte pentru Universitatea Cluj! Lemnaru a fost decisiv la victoriile cu Oțelul, Astra, Gaz Metan și FC Botoșani și la remizele cu Concordia Chiajna și FC Botoșani, menținându-i astfel pe „șepci” în cursa pentru evitarea retrogradării. Atacantul a contribuit și la succesul istoric obținut în fața CFR-ului (2-1), dar și la victoria cu FC Brașov (2-0). Vârful are la activ și trei „duble”, cu Viitorul Constanța, Corona Brașov și Botoșani. Mai mult, de fiecare dată când a marcat, trupa lui Mihai Teja nu a pierdut niciun meci, înregistrând 8 victorii și 2 rezultate de egalitate.


Pe urmele lui Tim Câmpeanu

Lemnaru ar putea fi al patrulea golgheter pe care îl dă Universitatea Cluj, după Mihai Adam, care și-a adjudecat acest trofeu de două ori (18 goluri în 1964-1965 și 15 goluri în 1967-1968) şi Septimiu Câmpeanu, care a pus mâna pe titlul de golgheter la finalul campionatului 1979-1980, cu 24 de reușite. „Mă bucur pentru reuşitele mele, dar nu acest lucru este primordial, ci ca echipa să câştige. Vreau să îi mulţumesc domnului profesor Teja că a avut încredere în mine. Sper să marchez şi în etapele viitoare. Dacă tot am ajuns până aici, normal că îmi doresc să ies golgheter. Ar fi frumos pentru mine”, a mărturisit vârful „șepcilor roșii”.

Pițurcă îl vrea la națională

Evoluțiile spectaculoase ale lui Lemnaru i-au captat atenția și lui Victor Pițurcă. Selecționerul se gândește să-l convoace chiar la partidele din preliminariile Campionatului European din 2016. „Este şi Lemnaru o variantă. Dacă Marica sau Rusescu ar avea probleme, ar putea fi şi el chemat. Sigur că este varianta a patra sau a cincea”, a subliniat Pițurcă. „Ar fi fantastic să ajung la națională, dar nu mă pot gândi la asta. Mă gândesc la echipa mea și mă bucur că i-am făcut pe suporteri fericiți”, a precizat fotbalistul, care și-ar dori să continue la Cluj și din vară, când îi expiră contractul: „Vreau să rămân la Universitatea, dar e important ca obiectivele să fie mai îndrăznețe”.


În 2006 lucra pe șantier!

Nu mulți știu însă că Valentin Lemnaru a fost aproape să se lase de fotbal. În 2006, după o ceartă cu Zambon, fostul patron al Politehnicii Timișoara, jucătorul și-a întrerupt careirea sportivă timp de 3 ani! A fost nevoit să muncească la autostrada București-Constanța pentru a putea să-și plătească cheltuielile. „Poate nu vă vine să credeți, am lucrat la Autostrada Soarelui, unde am prestat tot felul de munci. Am lucrat pe mașini și la un moment dat distribuiam motorina la utilajele de la autostradă. Nu mi-a fost niciodată rușine cu ce-am făcut, trebuia să mă întrețin din ceva”, a dezvăluit Lemnaru la Digi Sport.

Clasament golgheteri Liga I

1. Valentin Lemnaru 13


2. Liviu Antal 11

3. Eric de Oliveira 11


4. Constantin Budescu 10

5. Szabolcs Szekely 10


6. Federico Piovaccari 9

7. Younes Hamza 9

8. Sergiu Buș 9

9. Bojan Golubovic 8

10. Attila Hadnagy 8

Ultimele Stiri
abonare newsletter