Sport

Morariu a demisionat din funcția de președinte al COSR

Octavian Morariu şi-a anunţat demisia din funcţia de preşedinte al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR) în cadrul Adunării Generale a forului, care se desfășoară în aceste momente.

Morariu, în vârstă de 53 de ani, a decis să renunţe la şefia COSR pentru a se dedica activităţii din cadrul Comitetului Internaţional Olimpic.

Octavian Morariu a fost ales, la 1 aprilie, în Comisia pentru Programul Olimpic şi în Comisia pentru Relaţii Internaţionale ale Comitetului Internaţional Olimpic. El a devenit oficial membru al Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), la reuniunea de la Buenos Aires, ce a avut loc la 10 septembrie 2013.


Octavian Morariu a fost ales în funcţia de preşedinte al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român la 15 noiembrie 2004, iar apoi reales la 27 noiembrie 2008 şi 28 februarie 2013.

Până la alegerea unui nou preşedinte, conducerea forului va fi îndeplinită de unul dintre cei trei vicepreşedinţi: Alin Petrache, Nicu Vlad şi Elisabeta Lipă.


În iulie 2013, Octavian Morariu a fost ales în funcţia de preşedinte al Federaţiei Europene de Rugby, FIRA-AER, după ce deţinuse funcţia de vicepreşedinte din 2004. Între 2001 şi 2003, Morariu a fost preşedinte al Federaţiei Române de Rugby.

Etichete: alin petrache cosr
Ultimele Stiri
abonare newsletter