Sport

Campionatul National de Fotbal American debutează în 3 mai. Când joacă Cluj Crusaders

Fotbalul american a început să se dezvolte într-un ritm rapid în România şi atrage tot mai mulţi spectatori, cât şi jucători.

În cea de-a a V-a ediţie a Campionatului Naţional de Fotbal American, care va începe în 3 mai, s-au înscris un număr record de echipe. Astfel, cele 8 formaţii se vor împărţi în Conferinţa de Nord-Vest şi Conferinţa de Sud.

Echipa locală şi câştigătoarea RoBOWL-ului IV (finala CNFA), Cluj Crusaders, va face parte din Conferinţa de Nord-Vest alături de Timişoara 89ers (vicecampioana României) şi nou-înființatele Mureş Monsters şi Baia Mare Miners.


Conferinţa de Sud va fi formată din echipele Bucureşti Rebels, Bucureşti Warriors, Bucureşti Predators şi o echipă hibrid compusă din jucători de la Bucureşti Wolverines şi Prahova Thunder, care va debuta în campionat sub numele de Thunder-Wolverines.

Formațiile înscrise în campionat se vor confrunta cu adversari din aceeaşi conferinţă (round-robin). Etapele din cele două conferinţe se vor disputa la o diferenţă de o săptămână una de cealaltă. După încheierea sezonului regulat, primele două echipe din fiecare conferinţă se vor întâlni în semifinale. În prima semnifinală, campioana Conferinţei N-V se va lupta cu ocupanta locului secund din Conferinţa de Sud pentru un loc în finala RoBOWL V, iar echipa aflată în fruntea Conferinţei de Sud va juca cu ce-a de-a doua poziţionată din conferinţa paralelă.


Campionatul începe sâmbătă, 3 mai 2014, la Baia Mare, unde echipa locală va găzdui meciul cu Timişoara 89ers. Campionii de la Cluj Crusaders vor debuta pe teren propriu în noul sezon. Clujenii vor primi vizita celor de la Mureș Monsters, partidă care se va disputa duminică, pe terenul de rugby din Parcul Sportiv „Iuliu Haţieganu”. Intrarea este liberă.

Ultimele Stiri
abonare newsletter