Sport

Derby-ul Ardealului, în play-off

„U" BT Mobitelco a învins Farul Constanța în ultima etapă a sezonului regulat, scor 103-68 (25-19, 25-18, 29-12, 24-19). Clujenii au terminat pe locul 5 în clasament și vor juca în play-off contra rivalei din Sibiu.

„U" BT Mobitelco a încheiat en fanfare sezonul regulat. Formația clujeană a spulberat ultima clasată și va da piept în primul tur al play-off-ului cu CSU Atlassib Sibiu, ocupanta locului 4 în Liga Națională de baschet masculin.

A mers pe mâna tinerilor

Contra Farului, Dorin Pintea și-a permis să ruleze tot lotul, iar cei care au intrat pe teren nu l-au dezamăgit. Cel mai bun marcator al trupei de pe malul Someșului a fost Josh Sparks (foto cu mingea în mână). Americanul și-a trecut în cont 22 de puncte, 10 recuperări și 6 pase decisive.


„După cum am spus și am sperat, am dat cât mai multe minute juniorilor și sunt destul de mulțumit de evoluția lor. Pot să le reproșez doar că înainte de pauză și la final au fost puțin relaxați și le-au permis de prea multe ori să își facă jocul", a declarat Dorin Pintea. „Ne așteptam să fie un meci destul de ușor ținând cont că Farul e ultima clasată, însă am fost foarte entuziasmați, știind că o să jucăm mai multe minute, noi, tinerii. Cred că ne-am achitat destul de bine de sarcinile trasate de Bobo Pintea înaintea meciului. Le-am permis să marcheze prea multe puncte pentru nivelul pe care îl dorim de la apărarea noastră. Am avut ocazii, avem imaginație, cu toții suntem jucători de baschet și suntem creativi, trebuie să transpunem în joc și de data asta a ieșit bine", a completat Alexandru Pop.

Au și regrete

Deși sperau să termine pe podium, universitarii au încheiat pe locul 5 sezonul regulat și nu vor beneficia de avantajul terenului propriu în play-off. „Sperăm și avem încredere că putem să trecem de orice adversar în turul al doilea. Noi ne vom pregăti pentru a câștiga această manșă. Acest sezon a fost cu bune, cu rele, am alternat perioade mai slabe cu unele mai bune, însă per total pot spune că a fost un sezon bun. Aveam, însă, așteptări mai mari, am avut la un moment dat șanse de locul doi, de locul trei, dar am pierdut două meciuri acasă consecutive și ne-au spulberat toate șansele. Mi-aș fi dorit să fim în primele patru, să avem măcar în primul tur avantajul terenului propriu", a subliniat Pintea.


Marcatori:

„U" BT Mobitelco: Sparks 22p (10 rec., 6 p.d.), Baciu 20p (2 rec.), Kuti 14p (6 rec., 4 p.d.), Lalovic 11p (5 rec., 1 p.d.), Pop 11p (1 rec., 6 p.d.), Pogâcean 11p (3 rec., 2 p.d.), Lazăr 8p (7 rec., 1 p.d.) și Dragoste 6p (3 rec., 4 p.d.).

Farul: Isleam 17p, Stănescu 15p, Mihai 14p, Olteanu 12p, Deconescu 4p, Călin 4 și Câmpeanu 2p. 


Partidele din primul tur al play off-ului:

1. CSU Ploiești - Energia Rovinari
2. CSU Sibiu - "U" BT Mobitelco
3. CSM Oradea - SCM Craiova
4. BC Mureș - BCMU Pitești

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter