Sport

Gadola a salvat CFR-ul de la dezastru: „Vom primi licența. La anul ne batem la titlu"

Trupa feroviară va evolua în Liga I și în sezonul viitor. Ștefan Gadola (foto în cămașă albă), unul dintre acționarii clubului, a stins datoriile care împiedicau obținerea licenței.

Sursa foto: cfr1907.ro Sursa foto: cfr1907.ro

CFR a renăscut din propria cenușă. Formația din Gruia a obținut primul succes în 2014 tocmai pe terenul unei candidate la cupele europene, Pandurii Târgu Jiu. Feroviarii au câștigat cu 1-0 în prelungirile partidei. Eroul a fost nimeni altul decât Felice Piccolo. Italianul a adus trei puncte vitale în contul „vișiniilor” printr-o lovitură de cap din preajma careului mic (’92). 

„E o victorie a întregii echipe”

Victoria în fața gorjenilor i-a descătușat pe clujeni. Vasile Miriuță și jucătorii săi au încins o horă la finalul partidei de la Târgu Jiu. „A fost un succes meritat. Am întâlnit o echipă bună cu jucători valoroşi. Ţin să-mi felicit jucătorii pentru această victorie. Noi jucăm fiecare meci la victorie. În minutul 90 mă mulţumeam şi cu un egal, dar a venit faza următoare şi am reuşit să încriem golul victoriei. A fost o descătuşare pentru jucătorii mei. Sunt mândru că îi antrenez pe aceşti băieţi”, a declarat Miriuță. „CFR e o echipă mare, ne vom reveni. Sunt foarte bucuros, nici nu-mi pot exprima în cuvinte fericirea! E drept, eu am marcat, dar este o victorie a întregii echipe. Golul este și pentru pentru staff şi pentru toţi cei care au fost alături de noi”, a adăugat autorul golului.


„La anul ne batem la titlu”

Fanii CFR-ului pot să stea liniștiți. Trupa feroviară va obține licența pentru sezonul viitor. Cel care i-a salvat pe clujeni de la un dezastru este Ștefan Gadola. Acționarul Energobit a plătit datoriile clubului existente până la 31 decembrie 2013, care împiedicau obținerea licenței pentru viitoarea ediție a Ligii I. De asemenea, Gadola a virat bani și în contul jucătorilor, plătindu-le salariile pe două luni. „Pentru o jumătate de oră a existat riscul să nu primim licenţa. Nu eu am scos clubul din încurcătură, am fost unul dintre cei care au ajutat clubul. Clubul are niște probleme financiare, dar nu numai CFR-ul are, ci și alte echipe. Cu ajutorul acționarilor și al sponsorilor am reușit să trecem peste acest necaz”, a declarat Gadola la DigiSport.

Nu e interesat de pachetul majoritar

Ștefan Gadola nu e interesat să cumpere pachetul majoritar de acțiuni de la Arpad Paszkany. „Niciodată nu am spus și nu am dorit să cumpăr sau să devin acționar majoritar. Nu o să îmi doresc asta niciodată. Suntem o echipă, mai mulți acționari care ajutăm echipa, pentru că am trăit momente deosebite aici, am fost de trei ori în Champions League și era păcat să mergem acum în liga a doua, într-un moment foarte delicat. La anul vrem să ne luptăm pentru un loc fruntaș, acolo unde ne este locul. Dacă am spus că mergem cu licența înainte, înseamnă că vom găsi resurse și vom lua măsuri astfel încât să avem un buget realist, să reducem costurile și salariile. Astea sunt treburile staff-ului tehnic și al conducerii”, a precizat omul de afaceri.


„Țin să le mulțumesc șefilor mei care au fost alături de echipă, am demonstrat că suntem o familie. Domnul Paszkany și domnul Mureșan au promis că vor fi alături de noi. Sunt foarte bucuros, s-au rezolvat problemele”, Vasile Miriuță, antrenor CFR

Ultimele Stiri
abonare newsletter