Sport

Rugbiștii de la „ U", pe cai mari: „Vrem să câștigăm Cupa și să terminăm între primele patru echipe la finalul SuperLigii"

Echipa de rugby a Universității Cluj atacă noul sezon al SuperLigii cu un obiectiv îndrăzneț: locurile 1-4.

În prima etapă, „studenții” vor juca pe terenul Stelei, partidă programată duminică, de la ora 11.00.

Planuri mari pentru rugbiștii de la Universitatea în 2014. Clujenii și-au propus să termine în primele patru echipe la finalul SuperLigii și să aibă un parcurs cât mai lung în Cupa României. Pentru a-și atinge obiectivele, formația ardeleană a transferat nu mai puțin de 6 jucători, dintre care doi străini. De asemenea, în lotul echipei mari au fost cooptați și 5 juniori.


„Acum doi ani ne-am propus să creștem și să consolidăm echipa. Cred că suntem în grafic din acest punct de vedere. Lotul este finalizat, s-ar putea ca în vară să mai aducem unul sau doi jucători. În pauza competițională, am transferat rugbiști valoroși. Pentru noi e o premieră faptul că avem în echipă doi jucători străini. Duminică începe un nou sezon, iar planurile sunt să ne clasăm pe locurile 1-4. În Cupa României, dorim să atingem finala sau chiar să câștigăm trofeul. Atmosfera este una bună, o să fie un campionat mult mai echilibrat decât cel de anul trecut. Toate meciurile de acasă o să fie abordate la victorie, dar și în deplasare o să mergem să câștigăm”, a transmis Sorin Popa, vicepreşedintele secţiei de rugby „U” Cluj.

Cantor cere răbdare

Bogdan Cantor cere însă timp și răbdare pentru ca echipa să devină o forță de temut în România. „Din cauza noului format, o să fie un sezon mai echilibrat, mai disputat. Noi ne-am propus să avem un campionat mult mai bun decât cel de anul trecut. Va fi foarte greu însă, deoarece toate echipele s-au întărit. Obiectivul este îndrăzneț, dar ni-l asumăm și sperăm să îl îndeplinim. Un obiectiv secundar este ca cei mai mulți dintre jucătorii noștri să ajungă la echipele naționale. Suntem o secție modestă cu aspirații mari, dar suntem realiști și știm că avem mult de muncă. Am făcut o tranziție de jucători și trebuie să avem răbdare pentru a omogeniza echipa. Nivelul de formă cel mai înalt îl vom arăta în a doua parte a campionatului”, a punctat antrenorul „alb-negrilor”.


„Echipele nu vor mai veni la Cluj în vacanță”

Cantor așteaptă ca cei 36 de jucători pe care îi are la dispoziție să se autodepășească în acest sezon. „Dorim să schimbăm mentalitatea. Jucătorii trebuie să poată juca sub presiune, să fie motivați și la victorie și la înfrângere. Avem valoare și putem să sperăm la mai mult. Nu suntem defavorizați, pentru că și alte echipe din campionat au nevoie de omogenizare. Echipele din SuperLigă nu vor mai veni la Cluj în vacanță. Vor da de jucători care vor să se afirme și să își arate valoarea”, a susținut tânărul tehnician.

„Mergem să câștigăm”

„Studenții” vor debuta în noul sezon al SuperLigii pe terenul Stelei. „La fel cum Universitatea a câștigat în fața CFR-ului după 42 de ani, putem și noi să batem Steaua. Anul trecut, am reușit să câștigăm cu Dinamo după mulți ani și cred că suntem capabili să învingem și Steaua. Mergem cu mentalitatea de obține victoria, deși știm că va fi foarte greu, pentru că adversara noastră e o echipă experimentată și are multe finale jucate”, a avertizat Cantor, care nu va putea conta pentru meciul de duminică pe Ionuț Mazăre și Andrei Nistor, ambii accidentați.


„Suntem o echipă tânără, modestă și dornică de afirmare. Cred că această modestie ne va ajuta în noul sezon. Vrem să facem o figură frumoasă”, Cristian Podea, căpitan „U” Cluj

abonare newsletter