Sport

Înscrierile la Maratonul Internațional Cluj, pe ultima sută de metri

Cea de-a patra ediție a Maratonului Internațional Cluj se va desfășura în 13 aprilie 2014. Startul competiției se va da de pe Cluj Arena, începând cu ora 09.15.

Organizat pentru al patrulea an consecutiv, maratonul a devenit în scurt timp un eveniment simbol al orașului Cluj-Napoca. Dacă în 2013 competiția a reunit la linia de start 2.500 de alergători amatori și profesioniști din 20 de țări, organizatorii estimează că cele 5 probe din acest an (maratonul, semimaratonul Hervis, proba de maraton ștafeta AROBS, crosul Banca Transilvania și cursa pentru copii Cora) vor aduna 3.000 de participanți. Participarea la crosul Banca Transilvania și la cursa copiilor este gratuită.

Până când se pot face înscrierile

Înscrierile online la una din cele 5 probe se pot face până în 5 aprilie 2014, pe site-ul www.maraton-cluj.ro, după care cei interesați să participe se vor putea înscrie doar în ziua evenimentului și în limita kit-urilor de concurs disponibile. Primii 1.200 de alergători înscriși la una din probe și care au achitat taxa de participare vor găsi în kit-ul de concurs tricoul oficial, un sac de antrenament personalizat, plus alte surprize din partea sponsorilor și partenerilor.


Campanie umanitară

De asemenea, alergătorii care doresc, pot să susțină campania de strângere de fonduri pentru Spitalul de Copii, secția de Terapie Intensivă. Campania urmărește strângerea sumei de 50.000 de lei pentru achiziționarea a 4 seringi automate și infuzomate, și a unui aparat de încălzire a fluidelor.

Traseul începe și se încheie pe stadionul Cluj Arena, dar se întinde în tot centrul orașului Cluj-Napoca, după cum urmează: Splaiul Independenței - strada George Coșbuc- strada Cardinal I. Hosu - strada Emil Isac - strada Gheorghe Șincai - strada Napoca - bulevardul Eroilor. Are loc o primă întoarcere prin bulevardul Eroilor - strada Napoca - strada Gheorghe Șincai - strada Emil Isac - strada Cardinal I. Hosu - Splaiul Independenței - strada Barițiu, urmată de încă o întoarcere, prin strada Barițiu - Podul Napoca și strada 1 Decembrie 1918. După o ultimă întoarcere prin strada 1 Decembrie 1918 - Podul Garibaldi - Splaiul Independenței, cursa se încheie odată cu sosirea la Cluj Arena.


Traseul se întinde pe 10,55 km și va fi străbătut de 4 ori de fiecare alergător la maraton.

 

abonare newsletter