Sport

Steaua, U Cluj şi Dinamo, sancţionate de Comisia de Disciplină pentru lozincile xenofobe ale fanilor

Cluburile Steaua şi Universitatea Cluj au fost sancţionate cu penalitate sportivă de 30.000 de lei fiecare, iar FC Dinamo cu 10.000 de lei de către Comisia de Disciplină a FRF pentru scandările cu caracter xenofob ale suporterilor proprii la meciurile din cadrul etapei a XXIII-a a Ligii I.

În afară de U Cluj - Dinamo şi Steaua - Gaz Metan Mediaş, un alt treilea meci în timpul căruia suporterii au scandat lozinci xenofobe la adresa minorităţii maghiare din România a fost Oţelul Galaţi – Ceahlăul Piatra Neamţ. Conform site-ului oficial al LPF, comisia nu a luat deocamdată nicio decizie în acest caz, dar a citat pentru şedinţa din 26 martie clubul Oţelul, observatorii partidei şi arbitrii.

De asemenea, pentru scandările jignitoare ale fanilor proprii la meciul cu Astra Giurgiu, FC Petrolul a fost sancţionat cu o penalitate sportivă de 10.000 lei.


Jucătorii eliminaţi în partidele din etapa a XXIII-a au fost sancţionaţi după cum urmează: Marius Croitoru (FC Botoşani) - 2 etape de suspendare şi 3.000 de lei penalitate sportivă; Ştefan Grigorie (FC Braşov) - 2 etape şi 3.000 de lei; Sergiu Buş (Corona Braşov) - 1 etapă şi 740 de lei; Vincent Laban - 1 etapă şi 740 de lei. De asemenea, antrenorul cu portarii Ovidiu Ceclan (Corona Braşov) a fost sancţionat cu 2 etape şi 320 de lei penalitate.

Litigiul dintre finanţatorii Ioan Niculae şi Adrian Porumboiu, care se află din luna noiembrie a anului trecut pe masa Comisiei de Disciplină, a fost soluţionat în şedinţa de miercuri. Astfel, în baza art.15, finanţatorul grupării Astra Giurgiu, Ioan Niculae, a fost sancţionat cu avertisment.


Patronul clubului Astra, Ioan Niculae, şi finanţatorul FC Vaslui, Adrian Porumboiu, au avut, la 25 noiembrie, la postul Sport.ro, un dialog telefonic în care s-au jignit şi s-au acuzat reciproc, ca urmare a unor suspiciuni de aranjamente lansate, la 23 noiembrie, de Dinu Gheorghe. Niculae a declarat că Porumboiu i-a propus în urmă cu trei sezoane să cedeze meciul formaţiei din Vaslui în schimbul a 600.000 de euro, lucru dezminţit însă de oficialul grupării vasluiene.

Ultimele Stiri
abonare newsletter