Sport

Performanță pe bani puțini

Măcinată de probleme financiare, „U” Jolidon a reușit totuși să termine pe locul 5, cu 36 de puncte, la finalul sezonului regulat.

În prima fază a play-off-ului, clujencele vor da piept cu Corona Brașov, ocupanta locului secund în Liga Națională de handbal feminin.

Performanță remarcabilă reușită de „U” Jolidon. Formația clujeană s-a clasat pe poziția a cincea la finalul sezonului regulat deși nimeni nu îi dădea nicio șansă. Trupa de pe malul Someșului s-a confruntat cu mari probleme financiare, jucătoarele fiind neplătite mai multe luni de zile. Sătule de promisiuni, mai multe jucătoare exponențiale au părăsit echipa, din nucleul de bază rămânând doar trei handbaliste: Mihaela Ani-Senocico, Florina Chintoan și Simona Vintilă. Forțat de împrejurări, Horațiu Pașca a trebuit să încropească o echipă alcătuită mai mult din handbaliste tinere, majoritatea dintre ele neavând nici măcar un meci în picioare în Liga Națională. Și a reușit!


„A fost un sezon al marilor schimbări. Majoritatea formațiilor au suferit transformări la nivel de lot, conducere. Nici noi nu am fost străini de acest lucru. Am pierdut 6-7 jucătoare exponențiale, ne-a fost dificil, dar am reușit să rămânem în elita handbalului românesc”, răsuflă ușurat Horațiu Pașca.

„Fetele au dat dovadă de mare caracter”

Mulți dintre fanii echipei clujene erau și ei sceptici în privința șanselor de calificare în play-off-ul Ligii Naționale, darămite accederea în sferturile Cupei EHF. „Multă lume se gândea că o să ne batem la retrogradare ținând cont de problemele pe care le-am avut și le avem. Nimeni nu ne-a dat șanse să ajungem nici în sferturile Cupei EHF, dar am demonstrat contrariul. Din păcate, am dat peste o echipă maghiară foarte bună, era greu să trecem mai departe. Una peste alta, cred că am avut un parcurs bun și în cupele europene. Fetele care au rămas au dat dovadă de mare caracter și valoare în același timp, iar cele tinere au crescut de la meci la meci. Suporterii și noi toți avem de ce să fim mândri de această echipă”, a declarat Pașca pentru Monitorul de Cluj.  


„Vrem liniște și stabilitate”

Tehnicianul are și două regrete: „Faptul că am pierdut primul meci acasă cu Romanul și cel de la Constanța. Dacă luam cele șase puncte, ne puteam clasa pe locul trei sau patru. Mă declar totuși mulțumit de evoluția noastră. Vreau să le mulțumesc și fanilor că au fost în permanență alături de noi și pentru că au înțeles că echipa trece printr-o perioadă de transformare”, a mărturisit bistrițeanul, care a explicat și eșecul cu CSM București, din ultima etapă. „Ne-am fi dorit să încheiem sezonul cu o victorie acasă, însă pe undeva e de înțeles acest eșec. Oboseala, stresul acumulat pe durata campionatului și-a spus cuvântul. Fetele au făcut tot posibilul să ajungă în play-off, să demonstreze cârcotașilor că se înșeală. Pentru noi e important să avem stabilitate și liniște”, a subliniat Pașca.

Vor să le sufle Coro(a)na

„U” Jolidon va avea însă o misiune infernală în play-off. Formația clujeană va da piept cu Corona Brașov, cotată cu șansa a doua la câștigarea campionatului. „Dacă e să fim realiști, șansele noastre de a cuceri o medalie sunt destul de mici, dar atâta timp cât există le vom juca până la capăt. Ne dorim să avem un parcurs cât mai lung în Cupa României și să le pregătim fanilor cel puțin o victorie pe teren propriu în fața Coronei”, a transmis Pașca.


Vacanță doar 5 zile

„Studentele” vor intra începând de mâine într-o mini-vacanță, de cinci zile. Reunirea lotului e programată luni, 24 martie. Clujencele vor disputa și jocuri amicale înaintea startului în Cupa României, competiție programată în perioada 23-27 aprilie. Prima etapă a play-off-ului se va disputa în 7, 10 și 11 aprilie.

Partidele din play-off:

HC Zalău – HCM Baia Mare
„U” Jolidon Cluj - Corona Brașov
Dunărea Brăila – HCM Roman


Partidele din play-out:

HCM Râmnicu Vâlcea - CSM București
CSM Ploiești - CS Cetate Deva
SCM Craiova - Neptun Constanța

abonare newsletter